Canlı yayında silah ateşleyen yayıncı Twitch'ten banlandı

Ersin Kılıç 6.03.2020 - 11:16
Gün geçmiyor ki farklı bir canlı yayın olayıyla daha karşılaşmayalım. Bu sefer ki yayıncı ise eline aldığı silah ile canlı yayında ateş etmiş.

Twitch, Youtube ya da benzeri canlı yayın platformlarında şimdiye kadar yüzlerce, hatta binlerce enteresan olay ile karşılaştık. Bu olayların büyük ölçekli olanları her zaman olduğu gibi basında da geniş yer buldu. işte buna benzer bir olayla daha karşı karşıyayız. Çünkü bir yayıncı canlı yayın sırasında eline aldığı silah ile ateş etti ve bu davranışı sonucu hesabı askıya alındı.

Canlı yayında silah ateşleyen yayıncı Twitch'ten banlandı

Call of Duty yayınları yapan Carl Riemer, canlı yayın sırasında silahını eline alıyor ve dolu olduğunu fark etmeden ateş ediyor. Bu aksiyonu sonucu ateşlediği silahtan çıkan mermi önce matarasını deliyor, daha sonra ise yanında duran bir monitörü parçalıyor. Yaptığı bu hareket sonrası şaşkınlığını gizleyemeyen Riemer, daha sonrasında ise hem Twitch platformundan hem de yer aldığı espor organizasyonu olan SoaR Gaming grubundan uzaklaştırılmış.

Canlı yayında silah ateşleyen yayıncı Twitch'ten banlandı

Sonrasında kendi Youtube hesabı üzerinden bir video yayınlayan Riemer, elinin nasıl tetiğe gittiğini anlamadığını dile getirmiş ve aldığı uzaklaştırma kararını da belirterek yaptığı hatanın farkına vardığını sözlerine eklemiş. " Dün gece hayatımın en büyük hatasını yaptım ve bu durum hayatımı mahvedebilir. Birilerini ya da kendimi yaralayabilirdim. Bir hayvanı yaralayabilirdim ve bu affedilmeyecek bir şey. İki yıldır silahım var ve her şeyi mahvetmek sadece iki saniyemi aldı. başka birini ya da kendini mahvetmek. Benim yaptığımı kesinlikle yapmayın." sözlerini sarf eden Riemer, duyduğu pişmanlığı bu sözlerle ifade etmiş.

Ayrıca "Twitch platformuna geri dönebilir miyim bilmiyorum" diyen Riemer, geçtiğimiz ay kazancını bile alıp alamayacağından emin olmadığını da sözlerine eklemiş. Tabi bunca açıklamanın arasında yayında neden eline silah alma ihtiyacı hissettiğini ise net bir şekilde açıklamamış. Riemer'in yayınladığı bu özür videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz. Bu videonun 22. saniyesinde ise bir önceki gün yaşadığı bu kaza görüntülerine yer vermiş.

Uzaklaştırma kararı veren eSpor ve canlı yayın organizasyonu SoaR gameing ise bu konuyla ilgili bir açıklama yapmış. Twitter üzerinden konuşan firma yetkilileri "Carl'ın canlı yayında yapmış olduğu bu eylemlere göz yumamayız. Kendisi SoaR Gaming oyuncu listesinden çıkarılmıştır" mesajı ile uzaklaştırma kararını da duyurmuş. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
Canlı yayında silah ateşleyen yayıncı Twitch'ten banlandı
İlginizi Çekebilir