Capcom, Gacha ve Ganimet Kutularını Kınadı

Merlinin Kazanı 28.01.2021 - 04:55
Capcom, kullanıcılarının oyunlarından "adil ve güvenli bir şekilde" keyif almasını istedikleri için "gacha benzeri ganimet kutularını" kınadıkları yayınladı.

Ganimet kutuları ya da diğer adı ile Loot Box birçok tartışamalara sebep oldu. Kimi zaman bazı ülkelerde kumar olarak görüldüğünden ötürü yasaklandı. Kısa süre önce yayınlanan Capcom'un 2020 yılı raporunda bu konuya değinilerek, kınandı. Raporun içinde yer alan bölümün tercümesini aşağıda okuyabilirsiniz.

Capcom, Gacha ve Ganimet Kutularını Kınadı

"Japon oyun pazarında, özellikle mobil oyunlarda gacha veya piyango tarzı oyun mekaniği sorunu üzerine birkaç yıldır tartışmalar yapılıyor. Yurtdışında, gacha benzeri “yağma kutuları” bazı ülkelerde yasaklandı.

Bir eğlence kültürünün yaratıcısı olarak Capcom, oyunların piyango kazanmanın getirdiği heyecanlar için değil, oynanışla sağladıkları eğlence değeri için eğlenilmesi gerektiğine inanıyoruz. İnsanları mutlu etmesi gereken oyunların, aşırı suçlamaların bir sonucu olarak ters etkiye sahip olduğunu görmek istemiyoruz. Bu nedenle, tüm kullanıcıların oyunlarımızdan adil ve güvenli bir şekilde keyif almasını sağlamak için çalışıyoruz. Prensip olarak geliştirdiğimiz mobil oyunlarda gacha unsurlarını minimize ediyoruz; ev video oyunlarımızda, tam oyunun keyfini çıkarmak için gereken her türlü içeriği ücretsiz olarak sağlarken, bazı ek içerikleri düşük maliyetle sunuyoruz."

Capcom, Gacha ve Ganimet Kutularını Kınadı

Capcom'un DLC'yi oyun disklerinde saklarken yakalandığı ve daha sonra bunun "kolay uyumluluk" için olduğunu söyleyerek savunduğu düşünüldüğünde, bu açıklama oldukça garip. Bu aynı zamanda pachinko ve pachislot'u yayınlayan ve bir sonraki sayfada yer alan 2020 raporunda müşterilerinin "pachinko ve pachislo bağımlılığını" ele almaları gerektiğini düşünen bir şirkettir.

Dolayısıyla, gacha oyunlarına karşı çıkmaları anlamlı olsa da, önceki geçmişleri ve "Capcom'un pachinko ve pachislo bağımlılığını ele alan girişimlerle nasıl" desteklediği ve işbirliği yaptığı "düşünüldüğünde, ikiyüzlü bir dokunuştan daha fazlasıdır. Yine de, 2019 raporunda olduğu gibi, bir miktar tutarlılık görmek güzel, çünkü Capcom, çoğunlukla Batılı ülkelerin onları kumar olarak görmesi nedeniyle gacha mekaniğini sınırlamak istediğini belirtti. Gacha oyunlarının kazandığı para miktarı düşünüldüğünde, Capcom'un kenara attığı tam olarak küçük bir miktar para değil. Bununla birlikte, Capcom geçmişte mobil cihazlarda gacha pazarına girmeyi başaramadı, bu yüzden onlar için düşündüğünüzden daha az şey ifade ediyor.

Capcom Raporunu incelemek isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Capcom, Gacha ve Ganimet Kutularını Kınadı
İlginizi Çekebilir