1/2

Carmageddon: Reincarnation (İlk bakış)

Mert Günhan 11.10.2013 - 09:14
Yallah şoför!
Bir kız arkadaşım vardı, arabaları çok severdi. Ben hayatım boyunca arabalardan etkilenen bir insan olmadım, Batmobil olmadığı sürece, arabalardan aşırı bir keyif almadım. Neyse, kız arkadaşım çok seviyordu arabaları, bir gün araba kiraladık, benim ehliyetim olmadığından sürücü koltuğuna o oturdu, yayaların yanından ne zaman geçsek, kaç puan olduklarını konuşuyorduk. Aramızda oynadığımız bu küçük oyunu, Carmageddon’a borçluyuz.

Arabalar, bombalar, patlamalar ve şiddet. Sanırım Carmageddon’u tanımlamak için kullanabileceğim en anlamlı kelimeler bunlar. İlk çıktığında çılgınlar gibi oynadığım, her “puan” aldığım vakit kahkahalar attığım ve hayatımın ilerisinde ne zaman arabaya binsem yayaları kafamda puanladığım bu oyun, yeniden geliyor.

Carmageddon: Reincarnation (İlk bakış)
Stainless Games tarafından üretilen yapım, serinin dördüncü oyunu. Stainless daha önce Carmageddon, Carmageddon II: Carpocalypse Now oyunlarını da yapmıştı. Reincarnation, Kickstarter’ın meyvelerinden.  Stainless Games orijinal olarak 400.000 dolar toplamayı düşündüyse bile, son tahlilde tam olarak 625.143 dolar toplamış durumdalar, bu da oyunun Mac ve Linux versiyonlarının geleceğini gösteriyor.

Carmageddon Reincarnation, serbest sürüş mekaniklerini geri getiriyor, yayalar ve inekler yine puan kazandıracakken, yenmeniz gereken birbirinden sıkıntılı düşmanlarınız olacak. 1997 Yılında Carmageddon ilk çıktığında anında bir klasik olmuştu, benim gibi pek çok sorunlu insan tarafından beğenilip, çılgınlar gibi oynanmıştı, Reincarnation ise, aynı ilgiyi yakalamaktan aşağı kalmıyor.

Tabii bunu ilk oyunda yakaladıkları bütün orijinal konseptlerin üzerinden geçerek garantiliyorlar. Oyun eksi klasik ortamlarından, araçlarından ve ekstralarından vazgeçmeyerek pek çok yenilik getiriyor. Bunlardan biri ve en eğlencelisi rag doll teknolojisiyle hazırlanan yayalar ve gerçekçi fizik motoru. Bu sayede olabilecek şeyleri size anlatmama gerek yok sanırım, kaos, kan ve bolca kaporta hasarı.

Carmageddon: Reincarnation (İlk bakış)
Carmageddon: Reincarnation’ın en önemli yanlarından birisi multiplayer. Daha önce LAN imkanıyla oynayabildiğimiz online yapı, Reincarnation ile çok daha kapsamlı bir multiplayer tecrübesi olarak devam ediyor.

Tabii bir Carmageddon oyununun en önemli kısmı yaşanılan o komik sahneler. Action Replay özelliği sayesinde artık bu komik sahneleri Youtube ve diğer video sitelerinde paylaşabileceksiniz, buna Facebook ve Twitter’da dahil, hepsi oyuna entegre bir şekilde geliyorlar.