• Platformlar
    • PC
    • PlayStation
    • Xbox
  • Oyun
    • Haberler
    • İnceleme/Özel İnceleme
    • Ön İncelemeler
    • Makale
    • Tam Çözüm/Rehber
    • Hile
    • Röportaj
    • Sizden Gelenler
    • Video İnceleme
  • Bilim/Teknoloji
    • Teknoloji Haberleri
    • Bilim Haberleri
    • Ürün İnceleme
    • Oyuncu Aksesuarları
  • Eğlence
    • Sinema/TV - Haberler
    • Sinema/TV - Kritik
    • Müzik
    • Kitap
    • Anime/Manga
    • Hikayeler
  • Galeriler
    • Oyun
    • Sinema
    • Etkinlik
    • Teknoloji
    • Cosplay
    • Bilim
    • Diğer
  • Kazandan
    • MK TV
    • Blog
    • Editör Arenası
    • E-Spor
    • Provg
    • E3
    • Gamescom
    • Gaming İstanbul
    • Blizzcon
  • Dead City
  • EN
  • Üyelik
    Giriş yap veya Üye ol
  • PC
  • PlayStation
  • Xbox
  • Nintendo
  • Mobil
  • Popüler Oyunlar

CD Projekt Cyberpunk 2077 nedeniyle mahkemelik olabilir Yorumları - (45) Yorum

MK Okuru
MK Okuru 2.07.2025 13:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2020 01:59
Oyun çok hylpelanınca ve trendyol reklamları gibi heryerden çıkınca beklenti çok büyüktü doğal olarak. Nispeten çok tecrübeli bir firma olmayan CD project ise boyundan büyük bir işe kalkışmaya çalıştı fakat gücü yetmedi. Bakalım hatalarından ders alacak mı yoksa olumsuz imajını sürdürmeye devam mı
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 19:40
adamlarin bogazina yapistilar "cikarin artik beeee" diye simdi de agliyorlar "oyun bug dolu yeaa" diye.

ama cdprojekt de hatali, ne gazina geliyorsun insanlarin? tarih aciklama, hazir oldugunda cikaracagiz de.

sonra adam 7 senelik çöp konsolda oyunu begenmeyip agliyor boyle.
Yanıtla
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2020 02:33
11:37 7 senelik konsolun çöp kardeşim, çöp, sen kabul etmesen de çöp. zamanının çok gerisinde oyunların low ayarların dahi ancak altinda port edilebildigi zamani gecmis bir çöp.
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2020 11:37
Konsola çöp diyenlerde, zerre beyin yok. 7 senelik alet taş gibi maşallah. Gerçekten beyniniz yok sizin.
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2020 01:32
15:40 biraderim konsolun çöp bunu once bir kabullen, kaldi ki rdr 2 de bir multiplatform oyun olarak rezil rusva gosukuyor ps4 de, sen kalitesizlige, ucuzluga alismissin sikinti burada. 2.si naughty dogun tum oyunlari exc dir bu yuzden de gelistiriciler tum vakitlerini tek bir konsola harcarlar.
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 15:40
Çöp konsol dediğinde Red Dead Redemption II, The Last of Us Part II gibi oyunları oynadım ben. Asıl Cyberpunk çöp bir oyun. Bozuk, ince işcilik olmayan, vadettiklerini vermeyen, bitmemiş bir oyun. Cdprojekt, Rockstar ve Naughty Dog un önünde diz çöker, tövbe ister.
Kalan Karakter: 300 Gönder
HellBlazer
HellBlazer 21.12.2020 02:11
Geliştirmeye 7 sene önce başladıklarını söyledikleri oyun PS4'te sıkıntı doluyken PS5'te sorunsuz çalışıyor. Sanırsın yapıyoruz dediler ama PS5'i beklediler oyunu geliştirmeye başlamak için. Ama yok canım, olur mu öyle şey. İki dlc bedava verdiler diye ortalama üstü bir oyununu yere göğe sığdıramadığınız koca CD Project Red yapar mı öyle bir şey. Hayatta inanmam.

Ayrıca bu sefer RPG yapıyoruz demelerine rağmen "Role Play"e dair tek şeyin aynı cümlenin ya sinirlisi yada sakinini söylemek olması da kazadır muhtemelen, CDPR yapmaz öyle şey. Kazayla olmuştur, elleri falan kaymıştır.

He bide milletin çamur atmalara doyamadığı Ubisoft bile en azından Assassin's Creed markasını geri toparlamayı becerebilmişken bu adamların bu bug dolu, bulabildikleri en "yapay" yapay zekayla yaptıkları oyunu hala savunmaya çalışması çok acı.

Oyunu sevdiyseniz lafım yok. Ben Witcher 3'ü alıp, 5-6 saat oynayıp kenara koydum ve birdaha açmadım. Cyberpunk'ı da kardeşime aldım ve ilk 4-5 saatini birlikte oynadık. Sıkıntı oyunun problemli çıkış yapması değil. Sıkıntı, bu adamların göz göre göre herkese yalan söylemiş olması. Sıkıntı, verdikleri vaatlerin çoğunu gerçekleştirmeye bile çalışmamış olmaları.

Kimse de çıkıp yok efendim insanlar zorla çıkarttırdı oyunu falan demesin. Birincisi, bu işe milyonlarca dolarlarını yatıran yapımcılar var arkada, adamlar paralarını öyle 4-5 kişi internette ağladı diye riske atmaz. İkincisi, 7 yılda RDR2 yapıldı unutmayın bunu. Ubisoft bile hikaye, oynanış, optimizasyon konularında neredeyse her oyununda büyük hatalar yapmış bir firma ama haritaları her zaman çok iyiydi. Cyberpunk 2077'yi normal bir "RPG dinamikleri içeren aksiyon oyunu"ndan (Çünkü bu oyun bir RPG değil) ayıran tek şey kaliteli görselleri ve iyi yapılmış haritası. Ubisoft 7 senede 3 tane çıkarıyor bu oyundan bir, belki iki tık daha az kalitelisini. Hatta ben bunun yerine AC Valhalla'ya harcadım paramı, çok ta memnunum.
Yanıtla
MK Okuru
MK Okuru 22.12.2020 01:30
oyunu oynamadiysan ne sayfalarca yorum kusuyorsun buraya birader?
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 22:30
15:47 türü sevmez, türü geçtim muhtemelen ne oynadiginin bile farkinda olmayan bir tipsin burada 2 gram fikrinle analiz kasiyorsun. her sene ayni oyunu cikarn ubisoft icin kendini gelistiriyorlar diyorsn hala, insaf et origins odyssey valhalla arasinda devrimsel ne gibi bir fark var. bos beles yorum
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 19:16
Ya kardeş. Cyberpunk türünü sevmem, oyunu da sevmedim, oynamadım diyorsun da daha neyi eleştiriyorsun ki? Bırak Sevenler yorum yapsın sana ne oluyor :)
HellBlazer
HellBlazer 21.12.2020 15:47
@12:50 Keşke saniyelerine acıyacağına benim yazdığım şeyi anlamaya çalışsaydın. Ben Ubisoft'u övmedim, tam tersine Ubisoft gibi bir firma bile AC serisini eli yüzü düzgün hale getirmeyi becerirken CDPR'ın bunu yapamamış olmasına dikkat çektim.

Cyberpunk'ı sevmedim ve oynamayı hiç düşünmedim çünkü setting olarak cyberpunk zaten ne oynamayı, ne okumayı ne de izlemeyi sevdiğim bir setting. Oyun dünya tarihinin en harika oyunu olsaydı da oynamayacaktım, bu kişisel bir tercih, oyunun kalitesiyle alakalı değil. Sevmiyorum ve oynamıyorum, dediğim gibi Witcher'ı da sevmemiş ve bırakmıştım ama sağda solda çöp demedim oyuna. Çok şey vaat eden ve sevilen bir oyun, bence ortalama üstü bir oyun ama seven tabi ki sever lafım yok.

Oyunlar çıktığında bug dolu olabilir, alıştık artık buna, keşke olmasalar ve ilk gün yaması diye bir şey olmasa ama artık standart hale geldi. Ben Witcher 3'ü bug dolu haldeyken birkaç saat oynayıp bırakmış, aylar sonra düzeltildikten sonra tekrar oynamış ve yine beğenmemiştim.

Özellikle Immortal Fenyx Rising ve Watch Dogs serisine yaptıkları Ubisoft'un hala daha kendini geliştirme konusunda eksik ve geri kalmış bir stüdyo olduğunu açık açık gösteriyor, ama son üç Assassin's Creed oyunuyla arka arkaya, hem kaliteli, hem de kalitesi gittikçe artan oyunlar çıkarmayı başardılar. Ubisoft'u sevmeyebilirsin, bende sevmiyorum babamın oğlu değiller. Sonuçta parasını verip oyununu aldığım bir firma, ama onların bile doğru yapmayı becerip, herkesin gözbebeği CDPR'ın yapamadığı şeyleri kabullenmek istemiyorsan, zaten konuşacak başka bir şeyimiz yok demektir.
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 12:50
ubisoft ve ac övmeye başladığın andan itibaren oraya kadar okumaya harcadığım saniyelerime acıdım.

cyberpunk beğenmeyen adam ac ve ubisoft övüyor çok komik :D

hataları olsa da patchler ile gayet iyi duruma geldi oyu. hatirlatirim, skyrim ve witcher da ciktiklarinda bug yuvasiydi. sonrasi malum.
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 11:20
Bence mahmelik olmalilar milleti sahte reklamlarla dolandirdilar diye.
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 05:58
Yav he
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 20:39
Bu durum, Oyuncuları kazıklamayan, yüksek sistem ihtiyacını azaltıcı optimizasyona önem veren CD Projekt SA'ya karşı nitelikli bir saldırı propagandasına benziyor çünki daha önceleri çok daha kötü optimizasyon sorunlarıyla çıkan oyunlar oldu ama böyle bir tepki verilmedi değil mi?
Yanıtla
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 22:32
17:40 "rpg ile alakasi yok" oyunu oynamayip, oynadiysa da nasil oynadigi mechul bir tipin yorumunu okudunuz sayin okuyucular. bu tipler kendileri oyunu dogru duzgun oynamayip internette okuduklari yorumlarla gaza gelen zararli tipler. bunun gibileri ciddiye almayin, cunku bu tipler manipulatiftir.
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 17:40
Valla bu millet zeka tutulması yaşıyor.
Adamlar dedikleri hiç bir özelligi getirmedi rpg yapacaz dediler rpg ile alakası yok optimizasyon dan bahsetmiyorum söyledikleri oyun ile çıkan oyun bambaşka.
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 11:55
Adamlar ps4 e ps3 kalitesinde yapmışlar oyunu sen hala propaganda diyorsun. Aylarca şu anki haliyle alakası olmayan gameplayler yayınlayarak kendileri esas propaganda yapıp millete kitlediler oyunu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 18:33
"işlevsel yapay zeka üzerinde çalışan karakterlerle dolu ve onu desteklemek amacıyla eski oyun konsollarıyla büyük ölçüde uyumsuz" şu çeviriden bir şey anlayan var mı?
Yanıtla
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 20:54
Nasıl anlamadın ne yiyip ne içiyorsunuz kaliteli yapay zekayı desteklemiyor kaldırmıyor eski çöp konsollar bana hiç last ofus gow deme 22 fps lere düşen slayt gösterilerini oyun diye yurturmayın millete ayrıca hayatında birkez 60fps ultra grafik de oyun oynayın tavsiye ederim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 20:11
Yıllardan sonra ilk bitirdiğim oyun bence çok keyifliydi adamlar bu fiyata Türkçe bir oyun yapmış hala konuşuyorsunuz.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bilgekhan
Bilgekhan 21.12.2020 17:48
Oyun çok bugla dolu ve PS versiyonu fiyasko ancak Batman Arkham Knight çıktığında PC'ye 5 ay oynanılamamıştı, framerateler rezaletti. Rocksteady bununki kadar ciddi tepkilere maruz kalmamıştı. Oyun bugları ve kesilen içerikleri haricinde iyi en azından PC'de. Oynanmayacak durumda değil. Karakter, çevre tasarımlarında iyi sadece daha iyi optimizasyona ihtiyacı var.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 13:58
Nedense biraz az tepki gördü insanlar daha toleranslı bu firmaya karşı ac unity den daha beter bug dolu bir oyun ve onun kadar eleştirilmedi fizik olarak gta4 ün bile gerisinde başka bir firma çıkarsa şu oyunu yerden vurulurdu
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 12:52
skyrim ilk ciktiginda oynanamayacak kadar bug doluyudu, xbox 360 ve ps3 de surekli donuyordu, makineyi kapatip acmak gerekiyordu, mass effect abdromeda ayni sekilde vaadedilenden hem grafik hem fps dususleriyle cok uzak bir oyundu, onlarin dava edilmemisken cdprojekt'e saldiri suphe uyandirici.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 12:47
ne activision ne EA ne ubisoft hiçbir 3.party oyun yapan firma CD project red'in tırnağı olamaza EA bioware oyun diye blu rayde oyun diye yükleme ekranı çıkarıyor pubg desen rezil grafiklere perf. sıkıntısına rağmen gıkını çıkaran yok Fallout 76dan bahsetmiyorum bile
ikiyüzlülüğün anlamı yok
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 12:25
Açıkcası ben yeni gelecek yamalarla oyunun düzeleceğine inanıyorum. Hatalar var evet bolca ama giderilemeyecek şekilde değil bence. Yani Keşke 1 yıl daha erteleyip bütün bugları çözselerdi... En azındna ertelemye laf ederdik sadece..
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 12:42
Keşke 1-2 sene erteleseydin CDPR. Yazık gerçekten Witcher'ı yapan firmanın bu hale düştüğünü görmek üzücü. Düzeltirler umarım durumu.
Yanıtla
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 09:57
22.38 zorla çıkarttırmadı mı? Ulan oyunu sürekli erteliyolar burda hakaret edenler sz değilmiydiniz? Adamlara yurt dışında oyunu ertelediği için ölüm tehditleri bile geldi. Bide kimse zorlamadı diyosun utanmadan
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 06:14
MK Okuru
20.12.2020 16:40
Koskoca oyun firması birkaç sabırsız oyuncu çıkarın dedi diye oyunu erken sürdü diyorsun yanlış mı anlıyorum? :))
MK Okuru
MK Okuru 21.12.2020 05:56
Olum gta 5 ilk çıktığında oynanmıyordu git bi geçmişi hatırla yanlışım mı var merlin admini sen söyle
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 22:38
Kimse kimseye zorla oyun çıkartırmadı kardeşim babanın dükkanı değil orası milyar dolarlar dönüyor en iyi pazarlamacılar yol planı yapar ona göre çıkarırlar şuana kadarki en kötü bethesda oyunu olan fallout 76 da bile böyle ciddi bug ve performans sorunlara olmadı. ayrıca gta 5 demişsin komik.
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 16:40
Millet durdu mu bekledi mi adamlara zorla oyunu çıkarttılar al işte sonuç? Ulan ne iki yüzlü bu insanlar bethesda oyunları ilk çıktığında bugfest oluyor kimse bişey demedi bugisfot oyunlarına bisey demiyorum zaten ulan gta 5 bile çıktığında bugfestti ama kimse laf etmemişti iki yüzlüsünüz olum siz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 21:27
Bana yalan söyleyip bitmemiş oyun satarsan ben de bu habere karşılık beter olun derim.
Yanıtla
Darkkill
Darkkill 21.12.2020 08:40
napim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 22:32
Sonuna kadar hak ettiler. Witcher 3 ile zirveye nasıl çıktılarsa Cyberpunk 2077 ve söylenen yalanlarla kendi sonlarını hazırladılar. Keşke böyle bir projeye hiç girişmeselerdi.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 19:40
O tuşa bas yok bu tuşa bas , yok yok 3 kere ayni tuşa bas 100 saat sohbet 1 dk çatişma 100 saat sohbet 1 dk çatişma bom b...k oyundu zaten oynamasi itici boş beleş 1 oyundu hemen iade postaladim parami aldim. 10 yillik oyun bile bundan iyiydi
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
Alone_Boy_
Alone_Boy_ 20.12.2020 19:05
Yanlış yaptılar. Oyunu en baştan 2021 yılına erteleyip güzelce cilalayıp öyle piyasaya sürmeliydiler. Oysaki özünde çok güzel bir oyun. Çok yazık ettiler.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 17:46
Hızlı koşan atın boku seyrek düşermiş..Daha teknik altyapı oturaklı değilken insanlara sahte bir hype yaratmanın sonuçları bunlar. Cyberpunk ciddi anlamda emek ister.. Birçok yapımcı bu temayı işlerken alanını daraltmak için daha çok toplumsal meselere değinir.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 16:42
Tam da aklımdan geçtiği gibi, nitelikli dolandırıcılıktan dava açılsa yeridir.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 15:30
Oyunun ciktigi gun 8 milyon kopya satarak 5 milyar vurgun yaptilar. Sonuna kadar dava etsinler. Resmen tuketicileri sahte reklamlarla kandirdilar.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 15:29
Bence para ihtiyaçları vardı ondan böyle oldu beta olarak cıkarsaydı böyle olmazdı.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 14:44
PC de çok küçük problemler var evet hallolur mu? Evet? Konsolunu'da al git kardeşim.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 14:21
Hak ettiler resmen oyunculara yalan söylediler bunun dolandırmak dan bir farkı.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 13:39
Sırf şu şirketin başında ki elemanların suçu. Geliştirici ekip çok iyi iş çıkartmış, zaman bıraksalar daha da iyi yapacaklarmış oyunu. Bu şirketlerin başına hep başta ki elemanlar yüzünden kötü durumlar geliyor.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 12:36
Acele işe şeytan karışır :) Bırak arkadaş bir sene daha bekleyin ne olucak yani
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK
  • Künye
  • Reklam
  • Gizlilik Prensipleri
  • Team One!
  • Hataları Bildirin
  • İletişim
  • Game News and Reviews
Popüler
  • Crysis Sessizce Stea...
  • PS Plus Temmuz 2025 ...
  • Witcher 4'ün Grafikl...
  • Resident Evil Requie...
  • Playstation Fiyatlan...
  • Dying Light: Retouch...
  • Battlefield 6 İle Ef...
Video Oyunları
  • Oyun Haberleri
  • Oyun İncelemeleri
  • Ön İncelemeler
  • Makale
  • Oyun Çözümleri / Rehberler
  • Oyun Hileleri
  • Video İnceleme
Oyun Platformları
  • PC
  • PlayStation
  • Xbox
  • Nintendo
  • Mobil
Kategoriler
  • Oyun
  • E-Spor
  • Bilim
  • Teknoloji
  • Sinema/TV
  • Galeri
Sosyal Medya
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter
  • Twitch
© Copyright 1999-2025 Digitall Entertainment Network
Merlin'in Kazanı, Bigcore Sunucularında barındırılmaktadır.
YASAL UYARI!: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya makale/metinlerin tüm hakları Merlin'in Kazanı'na aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içerik önceden özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu makale/metin veya yazılar sadece Merlin'in Kazanı tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak iletilebilir ve/veya bunlardan merlininkazani.com adresine link eklenerek alıntı yapılabilir.