CD Projekt Group üçüncü çeyrek gelirlerini açıkladı

Berat Darıcı 26.11.2020 - 14:59
CD Projekt Group üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını Youtube üzerinden bir video ile açıkladı. The Witcher 3 hâlâ en çok gelir getiren oyunları.

Cyperpunk 2077'nin 10 Aralık 2020 tarihine ertelenmesinin ardından değer kaybı yaşayan CD Projekt için işler hâlâ gayet iyi ilerliyor. Firma bir video ile üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.


CD Projekt Group için Witcher evreni hâlâ çok önemli

CD Projekt Group Avrupa bölgesinin en değerli oyun şirketi konumunda. Az sayıdaki oyunuyla bunu başaran CD Projekt, aynı zamanda oyunlarına koruma koymuyor. Polonya merkezli firma, oyunlarına dil desteği eklenmesine özen göstermekte. Bunun oyun satışlarını etkilediğini düşünüyorlar. Ekip, iyi bir oyun yapıldığı zaman zaten satacağına inanıyor. Bu yüzden oyunlarına bir koruma eklemiyor. DRM (Digital Rights Management) ile korunan oyunlar hem performans kaybı yaşıyor hem de çoğu zaman internete bağlı kalmak zorunda bırakıyor.

Cyperpunk 2077 için hiçbir reklam masrafından kaçılmıyor

Pandemi yüzünden tamamen evden çalışan CD Projekt, oyunlarının çıkış tarihini, bittiği zaman olarak göstermekte. Bu nedenle ertelemekten ne olursa olsun çekinmiyorlar. CD Projekt ayrıca Cyperpunk 2077 için yüzden fazla dergi kapağına reklam verdiğini söylüyor. Ek olarak geçtiğimiz aylarda oyun için Times Meydanı'nda sergilenen reklam 2,5 milyon dolar değerindeydi. Bu durum ekibin New York’un Times Meydanı'ndaki en pahalı bölgeyi Cyberpunk 2077 reklamı için kiraladığı anlamına geliyor. Son dönemlerde Cyperpunk evrenine odaklandıklarını inkâr etmeyen Piotr Nielubowicz, The Witcher evrenini de unutmadıklarını dile getiriyor.

CD Projekt Group üçüncü çeyrek gelirlerini açıkladı

CD Projekt üçüncü çeyrekte geliştirme için 52 milyon Polonya Zlotisi harcamış. Ayrıca dijital oyun mağazası GOG tarafından elde edilen gelirler bir önceki yılın aynı dönemine göre %25 artış göstermiş. Bir sonraki açıklama videosu yıllık kazançlarla alakalı olarak 2021 yılının Mart ayında gelecek.

CD Projekt Group aynı zamanda Dijital oyun dağıtma platformu olan GOG'un (Good Old Games) sahibi. GOG 2008 yılında oyuncular ile buluşmuştu. CD Projekt, Polonya'nın en büyük bankası PKO Bank Polski'nin değerini de geçerek Polonya'nın en değerli şirketi konumunda. Firmanın önümüzdeki yıllarda yeni bir The Witcher oyunu yapması bekleniliyor. Bu oyunun en iyi ihtimalle 2024 yılında çıkacağı düşünülüyor. Ayrıca farklı bir Witcher hikayesi anlatacağı biliniyor. Rivyalı Geralt'ın hikayesi üçüncü oyunla beraber tamamen son bulmuş durumda.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 23:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.11.2020 13:06
Geralt olmadan nasıl Witcher oyunu yapılabilir ki ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
CD Projekt Group üçüncü çeyrek gelirlerini açıkladı
İlginizi Çekebilir