CD Projekt RED Cyberpunk 2077 için oyunculardan özür diledi

Alparslan Gürlek 14.12.2020 - 16:28
Cyberpunk 2077 geliştiricisi Polonyalı stüdyo CD Projekt RED, oyunculardan sorunlar için özür dileyip güncelleme sözü verdi.

Bildiğiniz gibi Cyberpunk 2077 10 Aralık tarihinde çıktığından beri internette en fazla konuşulan oyunlardan biri oldu. Ne yazık ki oyunda bulunan birçok hata ve hatta PS4 üzerinde sağlıklı çalışmaması Cyberpunk'ı adeta bir internet geyiği haline getirdi. Birkaç gündür sessizliğini koruyan CD Projekt RED konuyla ilgili ilk açıklamasını o meşhur sarı arkaplanlı görsel ile yaptı. Yaptığı duyuruda oyunun güncellemeler ile tamamen düzeleceği sözünü veren şirket eğer bunu beklemek istemeyen oyuncular olursa iadeleri için her türlü yardımda bulunacağını belirtti.

CD Projekt RED kutulu sürümlerin iadesi için bizzat gönüllü oldu

Twitter üzerinden yaptıkları resmi duyuru ile oyunun dijital sürümleri için oyuncuları iadeler konusunda Xbox ve PSN servislerine yönlendirirken kutulu sürümler için önce satın aldıkları mağazaya gitmelerini söylüyorlar. Eğer mağaza iadeyi kabul etmezse onlara helpmerefund@cdprojektred.com üzerinden ulaşabileceğinizi bildiriyorlar.

Açıklamanın başında "Sevgili oyuncular, her şeyden önce özür dileyerek başlamak istiyoruz. Mevcut konsollarınız için satın alma işlemlerinizde daha bilinçli kararlar vermenizi sağlayamadığımız için, oyunu prömiyerden önce temel son nesil konsollarınızda göstermediğimiz için özür dileriz. PlayStation 4 ve Xbox One'da daha iyi oynanması için daha fazla özen göstermeliydik" ifadelerine yer verdiler. PS4 ve Xbox One kullanıcıları için gerçekten oynaması güç bir oyun çıkarttıklarının farkındalar.

CD Projekt RED Cyberpunk 2077 için oyunculardan özür diledi

CD Projekt RED "İkincisi, oyundaki hataları, çökmeleri gidereceğiz ve genel deneyimi de iyileştireceğiz. İlk güncelleme yayınlandı ve sıradaki bir hafta içinde geliyor. Yeni geliştirmeler hazır olduğunda sık sık güncellemeler yapacağız bu nedenle daha fazlasını bekleyebilirsiniz" diyerek konsol ve PC platformlarında oyunu iyileştireceklerinin sözünü verdi.

Ancak şu an tatil sürecinde oldukları için iki büyük yamanın geleceğinden bahsetseler de bu ay içinde bunlardan bahsetmek zor. "Ocak ayında Patch #1 ile başlayarak iki büyük yama yayınlayacağız. Bunu Şubat ayında gelecek Patch #2 takip edecek. Bunların mevcut konsollarınızdaki hataların çoğunu çözeceğini düşünüyoruz."

Açıklamanın sonunda da oyuncu dostu olmasıyla bilinen bir firma olarak ününü korumak istediklerini görüyoruz. Oyunu dijital olarak satın alan oyuncuların PSN ve Xbox hizmetlerini kullanarak iade edebileceklerini belirttiler. Kutulu sürümü alanların ise önce satın alımı gerçekleştirdikleri mağazaya giderek iade etmeyi denemelerini, olmazsa kendilerine ulaşabileceklerini söylüyorlar. "Kutulu sürümler için lütfen önce oyunu satın aldığınız mağazada para iadesi almaya çalışın. Bu mümkün değilse, lütfen helpmerefund@cdprojektred.com adresinden bizimle iletişime geçin. Size yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız."

Oyuncular bugünden itibaren 21 Aralık 2020'ye kadar bu mail adresine ulaşabilir. Bir hafta boyunca kutulu sürümlerinizi iade etmek konusunda eğer mağazanızdan yanıt alamadıysanız CD Projekt RED size yardımcı olacağını söylüyor. Görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Ayrıca oyunu PC'de oynuyorsanız hazırladığımız FPS artırma rehberini okuyabilirsiniz.

Yorumlar 37
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 08:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.12.2020 14:33
Ps4 sahibi arkadaşlar 'bu cihaz last of us 2, rdr2, gow gibi oyunları oynattı bu cihaz' gibi saçma cümleler niye kullanıyorsunuz? Saydığınız oyunlar ps4 exc oyunları ve gücü sonuna kadar kullanılarak yapılmış oyunlar. Ps5 de çok kötü diyen arkadaşlar oyun henüz ps5 için çıkış yapmadı ps4 portu o.
Bilgekhan
Bilgekhan 30.12.2020 15:19
8 yıl önce oyunun fikri atılıyor. Net geliştirme tarihi Witcher 3 Wine and Blood DLC bitiminden sonra. Yani yaklaşık 3-4 yıldır bir geliştirme yapılıyor, 8 veya 9 değil.
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2020 11:49
Nefert kusmak gereksiz diyip bik bik bik ötmüşssün sorunlu diye söylediğin rdr 2'de böyle buglar var mıydı bu seviyede ? oyun Betashta seviyesinde buglu çıktı işte daha ne ayak diretiyonuz. Adamlar bildiğin nitelikli dolandırcılık yaptı la, oyun iyi çalışacak konsollarda diye.
System32
System32 17.12.2020 12:04
canım benim 8 yıldır geliştirilen bir oyundan bahsediyoruz bunca hype söz konusu ve iddia edilen bir sürü vaad var ve sadece bir kaçını oyunda görebildik tüketim sektörünün acımasız tarafı da var ben ürünü satın aldıktan sonra o ürünün benim önüme gelene kadarki olan süreci beni ilgilendirmiyor ben önümdeki mahsülün durumu ilgilendiriyor bozuk mu ? bozuk işte..ayrıca ben vatanımı savunur gibi savunmuyorum platform fanboyluğu yapmıyorum yorumlarımı takip edersen görüşümü de düşünce yapımı da idrak edersin ben firmayı lekelemiyorum ancak bunca editör ve yorumcuların ortak düşüncesi bu oyunun büyük bi fiyasko olarak belirtiyorsa bu durumda fanboyculuk yapan sensin ! oyunun iade süreci var ben ancak ben oyunu iade etmeyeceğim güncellemelerle oyun düzeltilecektir muhakkak ancak bu süreci neden beklemek zorundayım...ne demek istediğimi şimdi daha iyi anladığını umarak sana iyi günler diliyorum gülegüle
CorvusBlack
CorvusBlack 16.12.2020 17:53
@System32 Nasılda yazdığım cümleleri okumadan anlamadan yine nefret kusmuşsun canım benim. Saydığım oyunların pc portlarını tek tek oynadım üstüne basa basa gta ve rdr2 nin ne kadar kötü şekilde pcye portlandığını yazmışım orada. Rdr2 pc portu 5.6 civarı puanla açılış yaptı ve patchler ile düzeltildi. Fanboyluk yapmıyorum siz makinenizi vatanınızı savunur gibi savunuyorsunuz. Oyun tam anlamıyla 2016 gibi Witcher 3'ün son dlc yayınlamasının ardından yapılmaya başlandı ki oyunu 8 yıldır geliştirecek ve 2 büyük oyunu aynı anda yapabilecek bir kapasitede değil. Ps4 tarafından haberim var merak etme hatta senden daha çok haberdarım, sorun yok yazmamışım düzeltilecek yazmışım. Dolandırılmış gibi etrafta geziyorsunuz çok gereksiz hareketler. Adamlar yine üstüne basa basa özür dileyip düzelteceklerini söyledi. Eleştirme dediğimi de hatırlamıyorum, eleştirin ama firmaya şans vermeden nefret kusuyorsunuz. Witcher 3 gibi optimizasyon sorunu var bunlar düzeltilecek şeyler. Hiçbir oyun çıktığı gibi devam etmez. Birine birşey yazmadan önce o cümleyi o cümleyi oku anla ona göre yaz, küçük düşmeye gerek yok. Exc oyunlar pcye çıktı ayrıca sorun yaşandı mı yazmışsın, yukarıda yazmışım ama tekrar yazayım iyice anla kavra diye, rockstar'ın pc portları çok kötü oluyor ilk başlarda sonradan patch ile düzeltiyorlar. Bundan başka örnek vereyim Dishonored 2, Arkham Knight vb oyunlarda çok kötü portlanmıştı pc tarafına düzeltildi. Okuyalım, anlayalım :)
System32
System32 16.12.2020 13:12
o yorum bana aitti. Ben firmayi kotulemiyorum ama iyiye iyi kotuye de kotu derim. Koru korune fanatiklik fanboyluk yapmanin anlami yok ! Ben tuketiciyim onume sunulan urunun mevcut durumu beni ilgilendirir.Afedersin de 8 yildir gelistirdikleri oyunun performansina bak oyle konus. Ben PS4 te gow rdr2 lou2 rahatca oynadigimi soyledim bu oyun niye bu kadar fps dusuklugu yaratiyor?? belli ki sen ps4 tarafina hic bakmamissin gel oyna oyle konus yeter ki bos konusma bu saydiklarim ex. oyunlar ancak pcye de cikti bunlar ayrica sorun yasadin mi oynarken hadi oynamadin bu denli sorun yasandigina dair haberler gordun mu ? burdaki konu x firmasi a firmadi b firmasi degil mevzu bi dunya paralar verip de bu denli magdur olmak ben magdur durumda kalirsam hakkimi da ararim pek ala da elestiririm bu benim en dogal hakkim sen pcde sorun yasamamis olabilirsin o konuda zaten tecrube etmedim cunku o donanimlara sahip olacak ekonomik guce herkes sahip degil ! anladin mi ??
MK Okuru
MK Okuru 15.12.2020 14:50
Ayrıca rdr2 ve gta5 in pc portunun ne kadar kötü olduğunu da unutmayın nefret kusarken. Oyun devi Rockstar bile böyle hatalar yapıyorsa linçlemeye gerek yok. Paraları alıp kaçtıkları yok düzelteceğiz dediler ve patch bekleyin arkadaşlar. Oyun böyle kalmayacak yani bu kadar nefret çok gereksiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2020 13:24
Konsolun neredeyse her şeyi PC ye benzedi. Bu konsolcular hala dışı Konsol içi PC "şeysi" için oyun bekliyor. Oyunlara para veriyor ve acayip büyük beklentileri var bu insanların. Derdiniz ne sizin? Oyun incelensin. Hatalar giderilsin sonra alın. Acele acele b*k yoluna koşarken yolda s*çıyorsunuz.
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2020 11:01
konsoldada güzel oyunlar var kardeş, sırf hikayesi için Unchard serisi için bile konsol alınır. PC dede mükemmel oyunlar var ikiside harika neyi tartışıyorsunki konsol pc diye anlamış değilim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2020 22:54
Pc versiyonunda düzelebilecek buglar dışında bi sorun yok bence. Gayet güzel bir RYO olmuş. Hikayesi gerçekten sarıyor insanı. CDPRa ileride oyunu hak ettiği yere getireceğine inanıyorum. En azından RDR2den iyi bir başlangıç yaptı. Hala çözünürlüğü değiştiremiyorum RDR2de.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.12.2020 13:20
Cyberpunk 2077 oyununu PC'de oynamaktayım. Bazı ufak tefek hatalar dışında oyun gerçekten "HARİKULADE" yapılmış. Oyun çıkmadan önce yapılan inceleme ve yorum videolarında o kadar kötü konuştular ki oyun çıkmadan soğumuştum resmen. Otu boku beğenmeyenlere hiçbir şeyi beğendiremezsin zaten!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.12.2020 18:58
İyiki almamışım böyle olucagi belliydi yılbaşı indiriminde aliriz
Kalan Karakter: 300 Gönder
CD Projekt RED Cyberpunk 2077 için oyunculardan özür diledi
İlginizi Çekebilir