CD Projekt: The Witcher Saga birden fazla oyundan oluşacak

Alparslan Gürlek 8.09.2022 - 11:51
İlk kez bu yılın başlarında duyurulan The Witcher Saga, CD Projekt'in seriye geri dönüşü olacak ve muhtemelen birden fazla oyunla devam edecek.

CD Projekt ilk kez Mart ayında duyurduğu The Witcher Saga ile seriye geri dönerek hayranları heyecanlandırmayı başarmıştı. Şimdi ise gelen bazı bilgiler, şirketin başlayacak yeni Witcher serisinin tek oyundan ibaret olmayacağını gösteriyor. Haliyle uzun yıllardır Witcher'dan Netflix dışında yeni bir içerik gelmeyince, yeni yan serinin başlangıcı da hayranların ilgisini fazlasıyla çekti.

The Witcher Saga tek oyundan ibaret olmayacak

Hatırlarsanız yayınladıkları fragmanda "yeni bir destan başlıyor" ifadesine yer vermişlerdi. Öyle görünüyor ki geliştirici şirket, Geralt'ın ilk üçleme ile biten hikayesinden ziyade, Witcher evreninde geçen daha başka hikayeler anlattıkları yeni bir seri geliştirecek.

Dün yapılan kazanç görüşmelerinde CEO Adam Kicinski, şirketin yeni bir dizi Witcher oyunu yayınlamayı planladığını söyledi. "Aklımızda birden fazla oyun var. İlk destan -seri- üç oyundu, bu yüzden bu şimdi de birden fazla oyun düşünüyoruz, ancak ikinci Witcher serisi henüz ön prodüksiyon aşamasında."

CD Projekt The Witcher Saga ile ilgili yeni bilgiler paylaştı

Daha önce gelen bilgilerle Unreal Engine 5 ile geliştirildiğini bildiğimiz Witcher oyunu, Witcher 4'ten ziyade, aynı evrende geçen ikinci bir seri olarak karşımıza çıkacak. Epic Games ile ortaklıklarının da bir meyvesi olarak RedEngine değil de Unreal Engine ile geliştirilmesi de, şimdilik belirsizliğini korusa da zamanla ne kadar olumlu bir karar olup olmadığını kendisi gösterecektir. Zira yıllardır açık dünya oyunu geliştirdikleri RedEngine yerine kullanım alanı çok daha geniş olan Unreal ile neler yapacakları konusunda henüz hiçbir fikrimiz yok. Cyberpunk faciasından sonra kendilerine olan güvenin de azalmış olması, biraz da onları daha dikkatli ilerlemeye telkin edecektir diye düşünüyoruz.

Kicinski, aynı zamanda The Witcher 3- Wild Hunt'ın güncellenmiş sürümünün de bu yıl içinde PlayStation 5, Xbox Series X / S ve PC için piyasaya sürülmek üzere yolda olduğunu söyledi. Nisan ayında ortaya çıkan verilerle The Wİtcher serisinin toplamda 65 milyon sattığı da iddia edilmişti.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 10:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 16:49
Kendimizi ifade edebileceğimiz bir Witcher oyunu bekliyorum bu sefer,sadece diyalog seçerek değil tabikide,oyunun oynamak istediğimiz karakteri oynatabilmesini istiyorum.Witcher ne kadar guzel bir oyun olsa da bi okadar zayıf bir RPG. Umarım Bethesda formülünden veya Souls matematiğinden faydalanır.
MK Okuru
MK Okuru 9.09.2022 18:34
The Witcher evreninden çok da kaliteli bir RPG çıkması mümkün değil çünkü evren buna müsait değil. Efsungerler gümüş ve çelik kılıç dışında herhangi bir silah kullanamazlar mesela, gizlilik kullanamazlar mesela... Witcher oyununun iyi bir RPG olabilmesi için konsepti çok fazla öldürmeleri lazım.
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 20:38
Aynen piyasada ne kadar oyun varsa souls olsun formülatik olsun kimse özgün oyun çıkarmasın
Kalan Karakter: 300 Gönder
CD Projekt: The Witcher Saga birden fazla oyundan oluşacak
İlginizi Çekebilir