CDPR'nin yeni umudu: The Witcher 3 mod geliştiricileri

Burak Bahar 7.05.2021 - 17:37
The Witcher 3 Wild Hunt'ın yeni nesil sürümü, mod geliştiricilerinin sanatsal vizyona sadık kalarak yaptığı çalışmalara yer verebilir.

Varşova merkezli Polonyalı video oyunu geliştiricisi ve yayımcısı CD Projekt Red; The Witcher 3 Wild Hunt oyununu yeniden canlandırmak istiyor. Konsollar için tabiri caizse "cilalı" bir yeni nesil sürüm hazırlığı içerisinde olan firma, 2015 yılının favori oyununu yeni nesilde canlandırmak için mod geliştiricilerine yönelmiş durumda.

Orijinal CD Projekt Red sanatsal vizyonuna sadık kalarak yaratılmış, bağlantıdan da ulaşabileceğiniz "The Witcher 3 HD Reworked" projesi, grafik düzenlemesi üzerine CD Projekt Red'i hareket geçirmişti. Firmanın mod geliştiricisi ile iletişime geçtiği ve bu modun, yeni "cilalı" versiyon için büyük ihtimalle güncellemeye dahil edileceği şeklinde söylentiler ortaya atılmıştı. Nitekim Kotaku'nun bildirdiğine göre (bağlantıdan ulaşılabilir) CD Projekt Red yaptığı açıklamada işbirliğini doğruladı ve şunları ekledi: "The Witcher 3 Wild Hunt'ın; Xbox Series X | S, PlayStation 5 ve PC için planlanan yeni nesil sürüm ve güncellemeleri için kendi çabamıza ek olarak, çeşitli mod geliştiricileri ile de konuşuyoruz."

CDPR'nin yeni umudu: The Witcher 3 mod geliştiricileri

CD Projekt Red, mod geliştiricileri ile bağlayıcı bir anlaşma olmadığını da açıklığa kavuşturdu. Bu aynı zamanda CD Projekt Red'in bu mod geliştiricilerine yaptıkları çalışmalar dolayısıyla hak ettikleri -ya da edecekleri- için ödeme yapma planları olup olmadığını da netleştiremeyeceği anlamına geliyor.

The Witcher 3 Wild Hunt, diğer oyuncular ve mod geliştiricileri ile birlikte, piyasaya sürüldüğü 2015 yılından beri istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Grafik üzerinde yapılan iyileştirmeler, CD Projekt Red'in mod takip eden oyuncuları için doğal bir keşif alanı olsa da yeni nesil Witcher'ın bu oyuncular için daha büyük ve tatmin edici bir keşif alanı sunacağını tahmin ediyoruz.

The Witcher 3 Wild Hunt'ın geleceği

CD Projekt Red'in geçen yıl 300 milyon dolardan fazla kar elde ettiğini düşünürsek, hayranlar tarafından yapılan modları hızlıca bir araya getirmek yerine bunu çok daha profesyonelce yapmak için para da dahil çeşitli kaynakları ayırabileceğini düşünüyoruz. The Witcher 3 Wild Hunt'ın; Switch, PS4 Pro ve Xbox One X sürümlerinin arkasındaki firma Saber Interactive'in, bu sürümü işlemek için CD Projekt Red ile sözleşme imzaladığını da belirtmek gerekiyor.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 21:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2021 17:51
ikinci sezon geliyor. iyice ekmeğini sömürecekler oyunun :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2021 21:32
Bedavaya is yaptirma derdindeler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2021 07:39
Kapak oldu cdpr e.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2021 21:35
İyice tüy diktiler ha, başarısız bir oyun ve en sempatik firmanın tepetaklak çöküşü. Witcheri modculara yaptırmak nedir abi ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
CDPR'nin yeni umudu: The Witcher 3 mod geliştiricileri
İlginizi Çekebilir