Çekimleri başlayan Ahmet Kaya filmine suç duyurusu yapıldı

Ersin Kılıç 13.03.2019 - 14:00
Varisleri durumdan rahatsız!

2000 yılında hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın hayatından kesitler anlatacak olan Ahmedo: İki Gözüm filmi şimdiden tartışmaların merkezine konumlanmış durumda. Fransa'da çekimleri başlayan ve başrol oyuncusu sır gibi saklanan film için sanatçının varislerinden yasaklama haberi geldi.

Ahmet Kaya filmine varislerinden yasaklama geldi

Biyografi filmlerinin oldukça gündemde olduğu bu dönemde Ahmet Kaya'nın hayatını anlatacak olan film de duyurulmuştu. Box Office Türkiye'nin haberine göre oyuncu kadrosu saklanan filmin yönetmenliğini ise İranlı yönetmen Adnan Osman Shanaz'ın yapacağı açıklanmıştı. Filmin Fransa dışında İstanbul ve Malatya'da da geçeceği belirtilmişti.

İşte çekimleri başlayan film için Ahmet Kaya'nın varislerinden itiraz açıklaması yapıldı. Ahmet Kaya'nın varisleri olan kızları Çiğdem Kaya Öztürk, Melis Kaya ve eşi Gülten Kaya ile birlikte sanatçının eserlerini temsil eden Gam Müzik'ten konu ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Bu proje ile ilişkilerinin olmadığı ve bu açıklamanın suç duyurusu niteliği taşıdığı da belirtilmiş. Yapılan açıklama ise şu şekilde;

Konu: Ahmet Kaya Sinema Filmi

Muhtelif mecralarda bir süredir “Sanatçı Ahmet Kaya’nın sinema filmi yapılıyor, yapılacak” şeklinde çıkan haberlerin, sanatçının yasal varisleri ve temsilcileri ile hiçbir ilgisi yoktur.  Sanatçının ismini ve eserlerini temsil eden yasal varisleri (Kızları Çiğdem Kaya (Öztürk), Melis Kaya, eşi Gülten Kaya) ve eserlerini temsil eden yapım/edisyon firması GAM MÜZİK ve YAYINCILIK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.'ne rağmen bu haberlerin çıkması, kamuoyunun ve sevenlerinin bu istismar kokan haberlerle manipüle edilmesi tarafları fazlasıyla üzmektedir.

Ahmet Kaya’nın yasal varislerinin, kendilerinden izin alınmadan Ahmet Kaya’yı dolaylı ya da dolaysız konu alan, çağrıştıran, onun hikayesinin anlatıldığı ya da esinlenmeler içeren, eserlerinin yer aldığı hiçbir projeye Türkiye Cumhuriyeti sınırları ve tüm Dünya kapsamında izinleri de yoktur.

Ahmet Kaya isminin marka tescil belgesi vardır. Ahmet Kaya’ya ait tescilli tüm eserler de başta Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin FSEK ilgili maddeleri olmak üzere, T.C. Kültür Bakanlığı ve ilgili tüm meslek birlikleri nezdinde koruma altındadır. İkinci ve üçüncü dereceden yakınları tarafından dahi izinsiz kullanılamaz.

Değerli kamuoyu ve sevenlerinin, sanatçının yasal temsilcileri tarafından açıklanmayan ya da doğrulanmayan hiçbir bilgiye itibar etmemesini rica ederiz. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri ve savcılıkları bakımından, bu açıklamanın aynı zamanda bir “suç duyurusu” niteliği taşıdığını da bilgilerinize sunmak isteriz.

Saygılarımızla.   

Ahmet Kaya 

(Veraseten)
Çiğdem Kaya (Öztürk)
Melis Kaya       
Gülten Kaya
GAM MÜZİK ve YAYINCILIK SAN. ve TİC. LTD.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.04.2019 23:09
sen ne yaşadın ne gördünde ahmet kayagibi değerli bir sanatcıya yurt severe dil uzatıyorsun ahmet kaya gibi bir sanatcı gelmez onun gibi delikanlı biradamda çıkmaz o adam vatansever yurtsever kayagibi adamdı doğrucuydu bildiği doğrulardan şaşmadı çizgisi belliydi devrimciydi allah rahmet eylesin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2019 21:28
Film çevrilirse, '' *apoyu özledim'' şarkısını da koysunlar... Ne de olsa kendileri nerenin ürünü belli; kimin ne olduğunu herkes görsün bence. ''Sözde'' sanatçı diye göğe yükseltilen Cumhuriyet, asker düşmanlarını el üstünde tutanlar utanırlar umarım...
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2019 11:42
Hayırdır sen kimsin şu ülkücü kurtcuklardanmı hani her türlü milliyetçileri ayaklar altına alınan 180 derece dönen onursuz serefsizlerdenmisinde Ahmet Kaya’ya laf atıyorsun andımızı TC yi kaldıran siz değilmisimiz siz masa altı yapmayı iyi bilirsiniz
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2019 21:54
Yasin kucuk oldugundan dolayi o surecte neler olup bittigini bile bilmiyorsun bari bos konusma. Ozamanlar TR nin en buyuk gazetesi diye gecinen gazetenin iftiralari, fotoshoplari yuzunden adam DGM ye dustu, kendi dilinde sarki soyleyecegim dedi adami lincedildi. Ahmet Kaya cook buyuk bir sanatcidir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2019 12:11
Kısacası beni de görün diyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2019 18:00
Her nekadar Ahmet Kaya filmi gormek istesem de, haklilar. Babasinin,Kocasinin adini ve muzigini kullanip kendi cebine para indirecek insanlara musaade etmemeliler. Milliyetci degilim ama filmi yapilacaksa da bizden biri yapmali iranli degil ( Bu benim gorusum hemen kufur etmeyiniz)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Çekimleri başlayan Ahmet Kaya filmine varislerinden suç duyurusu
İlginizi Çekebilir