Cem Bölükbaşı F1 oyunlarında yer alacak mı?

Ersin Kılıç 13.01.2022 - 13:50
Düzenlenen basın toplantısı ile Formula 2'de yarışacağını açıklayan Cem Bölükbaşı, oyunlarda karşımıza çıkacak mı?

Cem Bölükbaşı muhtemelen hepinizin bildiği gibi dün düzenlenen basın toplantısı ile göğsümüzü kabartan bir duyuruya imza attı ve bu sezon Formula 2'de yarışacağını açıkladı. Küçük yaşlarda farklı başarılara imza atsa da kariyerine espor'da başlayan ve "sanaldan gerçeğe" sloganı ile bu başarısını gerçek pistlere taşıyan Cem Bölükbaşı, 2022 FIA Formula 2 sezonu için Charouz Racing System takımıyla anlaştığını duyurdu ve Mart ayında Bahreyn pistinde başlayacak şampiyona ile uzun bir maraton içerisine girecek. Peki Cem Bölükbaşı, F1 2021 ve muhtemelen bu sene çıkacak F1 2022 oyunlarında yer alacak mı?

Cem Bölükbaşı F1 oyunlarında yer alacak mı?

Dün gerçekleşen basın toplantısında fazla üzerinde durulmasa da Cem Bölükbaşı'nın F1 oyunlarında yer alacağını öğrendik. Henüz oyunda yer almasa da F1 2021 için yeni gelecek sezon güncellemesi ile birlikte Bölükbaşı'nın oyuna ekleneceği belirtildi. Tabi ki henüz duyurulmasa da F1 2022 oyununda olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Yani oyunda kariyer modunu oynuyorsanız, Cem Bölükbaşı ile bayrağımızı önce sanal podyumda göndere çekebilme şansınız bulunuyor. Cem Bölükbaşı'nın Formula 2 duyurusu ile ilgili açıklanan diğer bilgiler ise şu şekilde;

Cem Bölükbaşı F1 oyunlarında yer alacak mı?

Espor dünyasında 2017’den bu yana kazandığı şampiyonlukların ardından, profesyonel yarış kariyerinde yalnızca iki seneyi geride bırakan başarılı milli yarış pilotumuz Cem Bölükbaşı, Formula serilerinde kariyer basamaklarını tırmanmaya devam ediyor. Bölükbaşı, bugün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında FIA Formula 2 2022 Şampiyonası’nda Çek takım Charouz Racing System ile yarışacağını açıkladı. 

FIA Formula 2 Şampiyonası’na, ana sponsor kripto para borsası ICRYPEX’in yanı sıra Kuzu Grup, Zorlu Enerji, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Rixos, Gentaş ve TEM Agency’nin desteğiyle çıkan ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) da desteklediği milli sporcu Cem Bölükbaşı, her hafta sonu iki yarış olarak gerçekleşen seride toplam 14 hafta boyunca ülkemizi temsil edecek. 2022 sezonu, Formula 2’nin 2017’deki başlangıcından bu yana en uzun takvim olarak dikkat çekiyor. 

Espordan gerçek pistlere tarihi başarıya imza atan dünyadaki ilk yarış pilotu

Cem Bölükbaşı bu gelişme ile, Türkiye motor sporları tarihinde Formula 2’de yarışan ilk Türk yarış pilotu olurken, aynı zamanda espor dünyasından gelip bu seviyede sanaldan gerçeğe uzanan bir başarı hikayesine imza atan dünyadaki ilk yarışçı olarak da tarihe geçti. 

Başarılı sporcumuz Formula 2 Şampiyonası’ndaki ilk yarışına Mart ayında Bahreyn Pisti’nde çıkacak. Bölükbaşı, Formula 1 Dünya Şampiyonası ile aynı hafta sonu ve aynı pistlerde gerçekleşen Formula 2 Şampiyonası’nda toplam 28 yarışta pistte zafer peşinde koşacak. 

FIA Formula 2 Şampiyonası yarış takvimi

18-20 Mart’ta Bahreyn Uluslararası Pisti’nde başlayan F2 2022 Şampiyonası, 14 hafta boyunca sırasıyla Cidde, Imola, Barselona, Monte-Carlo, Bakü, Silverstone, Spielberg, Budapeşte, Spa-Francorchamps, Zandvoort, Monza ve Sochi pistlerinde gerçekleşen yarışlarla devam edecek. Formula 1 ile aynı takvime sahip olan şampiyonanın finali 18-20 Kasım 2022 tarihlerinde Yas Marina pistindeki finalle sonlanacak.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 20:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.01.2022 05:09
Jason tahincioğlu f2'de (eski adıyla gp2) yarışmıştı. Cem ilk türk pilot değil. Tabii jason ittire kaktıra getirildi, cem bileğinin hakkıyla burada.
MK Okuru
MK Okuru 18.01.2022 05:19
İşte eski adı gp2 olduğu için Cem ilk türk F2 pilotu oluyor. Ayrıca jason gerçekten ite kaka getirilmişti, çokta kötü bir pilottu. Umarım Cem bir hikaye yazmayı başarır ve F1'de türk izleriz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cem Bölükbaşı F1 oyunlarında yer alacak mı?
İlginizi Çekebilir