CES 2024’ün En İyileri

Utku Biçer 16.01.2024 - 09:12
CES 2024 fuarının en iyileri. Asus iki yeni dizüstü bilgisayar tanıttı. Oyuncular için performans canavarı, RTX 4070 ekran kartına sahip bir dizüstü geliyor.

CES 2024 Fuarı, yeni yılda çeşitli teknolojik ürünlerle karşımıza çıkıyor. Sunulan birçok ürün, yapay zeka desteğiyle entegre edilmiş. Yapay zeka destekli çiplere sahip bir dizi dizüstü bilgisayar sergileniyor. İşte CES 2024’ün en iyileri.

Bizim Gözümüzden CES 2024’ün En İyileri

Microsoft'un Copilot asistanına yönelik birden fazla referans ürün mevcut. Volkswagen, araç içi sistemlerinde ChatGPT entegrasyonu yaparken, BMW Amazon işbirliğiyle kendi araç içi asistanını geliştiriyor. Qualcomm, yapay zeka destekli yeni Snapdragon çipini tanıttı. Walmart, CES'e ilk kez katılarak, çevrimiçi alışveriş deneyimine yenilikçi bir yapay zeka eklediğini duyurdu.

MSI Claw

699 dolarlık başlangıç fiyatıyla MSI Claw el konsolu, yeni nesil oyun el bilgisayarı olmaya aday. 7 inçlik LCD ekranı ve tasarımı, Asus ROG Ally ve Steam Deck'i hatırlatıyor. Ancak MSI'ın cihazı, Intel Core Ultra 'Meteor Lake' çipini kullanan ilk el bilgisayarı olma özelliğiyle ayrılıyor. Şirket, Intel'in işlemcisinin, AMD çipli el bilgisayarlarına kıyasla Claw'a daha üstün performans ve pil ömrü sağladığını belirtiyor.

Bizim

Asus ROG Zephyrus G14

Asus ROG Zephyrus G14, gişe rekoru kıran en yeni oyunları çalıştıracak güçte. Tasarım konusunda birçok kullanıcının ilgisini çekecek derecede şık. ROG Zephyrus G14 temiz hatlara, keskin kenarlara sahip. Önceki modellerine göre daha ince ve daha hafif tasarıma sahip bir alüminyum kasa kullanılmış. Basit LED bir eğik çizgi kapağı boyunca uzanıyor. Diğer oyuncu bilgisayarları gibi RGB led yerine gri veya beyaz renkte yanacak şekilde programlanabiliyor. AMD Ryzen 8000 serisi işlemci ve NVIDIA RTX 4070 ekran kartı sayesinde piyasadaki her oyunu rahatlıkla çalıştırabiliyor. 

LG Signature OLED T

OLED TV’ler oldukça popülerleşmiş durumda. LG’nin yeni OLED TV’si oldukça çılgın bir özellikle tasarlanmış. Cihazın içini görebilmeniz mümkün. Elbette CES’teki ilk şeffaf ürün değil ancak oldukça ilgi çekici. 

77 inçlik ekrana sahip. Filtre özelliği sayesinde normal ayarlarda standart bir OLED TV olurken, filtrenin diğer ayarında şeffaflaşarak, havada süzülüyormuş gibi bir görüntü sağlıyor. Bu ürün tamamen ambiyans için tasarlanmış. Küçük animasyonlarla tıpkı hareketli bir çerçeve gibi kullanılabilir. TV’de LG’nin kablosuz Zero Connect teknolojisi kullanılıyor. Bu özellik sayesinde rahatsız edici bir görüntü kirliliği de olmayacak. Şirket resmi bir çıkış tarihi açıklamasa da 2024’te çıkış yapılacağını bildiriyor.

TCL NXTPAPER 14 Pro

Üçüncü nesil NXTPAPER ekranıyla, TCL’nin en iyi 14 inçlik tableti. E-okuyucuların tercih edebileceği bir tablet olma konusunda iddialı. Parlak renklere sahip 2.8K çözünürlüklü bir paneli bulunuyor. Parlaklığı azaltmakla beraber aşırı mavi ışığı da kesen bir özel nano kaplama elde edebilirsiniz. Geleneksel bir gazete benzeri okuma deneyimi için NXTPAPER 14 Pro’nun e-mürekkepli bir monokrom modu mevcut. Gazeteler dijitalleşmeden önceki dönemleri özleyen kullanıcıların tercih edebileceği güzel bir ürün. 

Asus ZenBook Duo

ASUS çift ekranlı bir dizüstü bilgisayarı, en iyi şekilde tasarlamak konusunda ısrarcı. ZenBook Duo modeliyle bunu başarmış görünüyor. İki ayrı bileşenden oluşan dizüstü bilgisayar: çift ekranlı bir görüntü birimi ve çıkarılabilir Bluetooth klavyeye sahip. Çift ekranlı bu bilgisayarı, klavyesi ekranlardan birinin önünde olacak şekilde kullanmak mümkün. Eğer daha fazla alana sahipseniz, ekranı açarak iki ekranın üst üste oturmasını sağlamak mümkün. Yerleşik bir destek ayağına sahip ve dengeli şekilde tasarlanmış.

Görüntü açısından oldukça gösterişli bir hissi var. Intel’in Core Ultra çiplerine ve muhteşem OLED ekranları gibi üst düzey donanımları barındırıyor. 1.500 dolardan başlayan fiyatı bulunuyor. 

Micron LPCAMM2 Laptop Ram Modülü

Taşınabilir bir dizüstü bilgisayarda Ram’inizi yükseltemiyorsanız, Micron’un bir çözümü var: LPCAMM2 bellek. Standart SODIMM Ram belleklerden yüzde 64 oranında daha küçük forma sahip. Küçük formuna aldanmayın, potansiyel olarak da çok daha hızlı ve verimli. Hepsinden iyi ise kolay bir şekilde çıkartılabilen bağımsız bir birim olması. 

LPCAMM2 Ram, AI PC’ler kadar ilgi görmeyecek olsa da gelecekteki dizüstü bilgisayar tasarımlarında kullanılabilir. LPCAMM2 sayesinde dizüstü bilgisayar üreticileri Ram’i doğrudan anakarta lehimlemeyi bırakabilecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 08:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
CES 2024’ün En İyileri
İlginizi Çekebilir