1/2

Child of Light

Hakan Bozdemir 7.07.2014 - 09:48
Bu güzel keyfi elinizde yaşayın
Platformlar PS Vita
Child of Light
  • Yapımcı - Yayıncı Ubisoft Montreal - Ubisoft
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Bulmaca,Platform,Role Playing Game
Merlin Puanı 84
8 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%80
Artılar PS Vita'ya çok uygun bir oyun, kontroller oldukça rahat, hikaye anlatımı oldukça kaliteli
Eksiler Karakter oyundaki her şeyden daha farklı duruyor, iki kişi oynanamıyor
Şu günlerde PS Vita’da oyun oynamak bildiğiniz gibi bayağı bir zorlaştı. Eğer PS Vita aldıysanız ve konsola öyle bön bön bakıyorsanız, Child of Light sizler için geldi. Üstelik Child of Light pek çok türü içerisinde barındıran ve bunları çok iyi bir şekilde oyuncuya yansıtan bir oyun. Daha yazının en başından almanız gerektiğini söylemem gerekiyor. Ubisoft Montreal tarafından geliştirilmiş olan Child of Light cidden istenileni veriyor. Bugünkü Child of Light incelemesinde ise PS4’ün aksine PS Vita versiyonunu inceliyoruz. Eğer PS4 incelemesini okumak istiyorsanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Child of Light

Adam akıllı bir oyun isteyenlere

En başından söylemem gerekirse eğer bu incelemeyi biraz kısa tutacağım. Daha çok PS Vita’daki özelliklerinden bahsedeceğim ve oyunu PlayStation 4 sürümü ile karşılaştıracağım. Eğer daha detaylı bir inceleme istiyorsanız yukarıda vermiş olduğum linkten Child of Light’ın PS4 incelemesini okuyabilirsiniz.

Child of Light’ta Aurora adlı bir kız karakterini oynuyoruz. 1895 yılının Avusturya’sında yaşayan Aurora bir gün uyuyakalıyor ve bambaşka bir yerde uyanıyor, Lemuria’da. Burada ise güneş, ay ve yıldızlar Dark Queen tarafından çalınmış ve bizlere çalınan şeyleri tekrardan geri getirme görevi düşüyor. Ancak bu şekilde eski dünyamıza dönebiliyoruz. Biz bu görevleri gerçekleştirmeye giderken Igniculus adında bir ateş böceği ile tanışıyoruz. Bu ateş böceği bizlere eşlik ediyor ve kendisinin bize çok fazla yardımı dokunuyor.

Child of Light
Karakter bambaşka bir boyutta sanki
Genel açıdan baktığımızda oyunun gerçekten de rahatlatıcı bir teması olduğunu hissedebiliyoruz. Her ne kadar PS Vita ekranı küçük olsa bile, kulağınıza takacağınız kulaklık ile Child of Light’a kendinizi kaptırabilirsiniz. Oyunumuzun oynanış sistemi diğer platformlar ile tamamen aynı şekilde işliyor. PS Vita’nın sistemi ile ilgili herhangi bir şey olmadığını gördüm. Sadece dokunmatik ekran paneli ile Igniculus’u ve ana menüyü kontrol ediyoruz. Çok büyük bir eksiklik değil fakat sistemi biraz daha PS Vita’ya göre yapsalarmış daha güzel bir oynanış stili çıkabilirmiş belki de.

Aslında ben Child of Light’ı tek başınıza değil de iki kişi olarak oynamanızı öneririm. İki kişi oynadığınız zaman aranızda bir muhabbet geçiyor ve arkadaşınızla birlikte oyundan daha fazla keyif alıyorsunuz. Tabii oyunu PS Vita’da oynayacaksınız eğer böyle bir şey mümkün olmayacak ama tek başınıza da yeterli bir seviyede keyif alacaksınızdır diye düşünüyorum. Ben PS Vita sürümünde yeterince keyif aldım. Child of Light’ın PS Vita’ya güzel bir şekilde uyumlu olmasının bir sebebi daha bulunuyor, içerisindeki RPG öğeleri.