Chongqing Major turnuvası ırkçılık nedeniyle iptal edilebilir

Korhan ONUK 3.12.2018 - 15:45
Hükümet ırkçılığa göz yummadı.

Dünyaca ünlü MOBA oyunu Dota 2 için 2019 yılı içerisinde 5 Major ve 5 Minor turnuvası olacağı açıklanmıştı. Bunlardan Ocak ayında düzenlenmesi planlanan  Chongqing Major turnuvasının iptal edilme ihtimali bulunuyor. Bunun sebebi ise ırkçı yorumlarda bulunan bir oyuncunun turnuva katılma ihtimali.

Çin şehir hükümeti, ırkçılık yapan oyuncunun turnuvaya katılmasını istemiyor

Geçtiğimiz aylarda TNC Predator takımının oyuncularından Carlo "Kuku" Palad, oynadığı bir Dota 2 maçında karşısındaki Çinli oyuncuya ırkçı bir söylemde bulunmuştu. Bunun üzerine TND Predator takımı özür mahiyetinde Palad'ın Kuala Lumpur Major turnuvasından kazandığı paranın yarısını ırkçı karşıtı bir hayır kurumuna bağışlamıştı. Ancak görünen o ki bu bile insanları sakinleştirmemiş.

Chongqing Major'un düzenleneceği Çongçing şehrinin hükümeti, Palad'ın turnuvaya katılması durumunda etkinliğin iptal edileceğini belirtmiş. TNC Predator'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda Palad'ın turnuvaya katılması durumunda iki durumdan bahsedilmiş. Bunlar; Palad'ın ülkeye giriş yapamaması, turnuvaya katılması halinde turnuvanın iptal edilmesi. Ayrıca organizatörler Palad'ın can güvenliğinin garanti edilemeyeceğini de belirtmişler. 

TNC Predator'ın bu bildirimden sonra turnuvaya katılıp katılmayacağı ya da nasıl bir karar alacağı belli değil. Konuyla ilgili Valve'ten de bir açıklama yapılmış ve ırkçılık söylemlerinin ağır şekilde cezalandırılacağı belirtilmiş. Siz bu konuyla ilgili neler düşünüyorsunuz? Bir oyuncunun turnuvaya katılmasını engellemek için turnuvayı iptal etmeye gerçekten gerek var mı? 

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 21:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2018 22:09
Bence ya o adamı turnuvada oynatmayacaksınız yoksa takımı turnuvadan men olur diyecekler olay kapanacak gereksiz büyütülmüş gibi görünüyor. Tamam yaptığı çok kötü bişey ama bunun üstesinden gelmek bu şekilde olmaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2018 19:42
"Kuku" ayıp etmiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 3.12.2018 15:57
O hakaretçi veledin dotadan banlanması ve o velet süperstarlığının bitmesi gerekiyor. Üstünde oynadığı PC çin malı veletin hakaretine bak. Valve çok prim veriyor toksik oyunculara çok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Chongqing Major turnuvası ırkçılık nedeniyle iptal edilebilir
İlginizi Çekebilir