Christopher Nolan, filmleriyle ilgili eleştirilere cevap verdi

Özgür Deveci 13.11.2020 - 23:18
21. yüzyılın en başarılı yönetmenlerinden biri olan Christopher Nolan, filmleriyle ilgili eleştirilere cevap verdi. Detaylar haberimizde!

21. yüzyılın en başarılı yönetmenlerinden biri olan Christopher Nolan, filmleriyle ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Interstellar'dan, The Dark Knight Rises'a son olarak da Tenet'e kadar pek çok Nolan filmi için tartışmalar her geçen gün artıyor. Nolan’ın, filmlerinde kullandığı ses tasarımından dolayı bazı yerlerde diyalogların duyulmaması, sinemaseverler kadar diğer yönetmenlerden de olumsuz eleştiriler alıyor. Hal böyle olunca da usta yönetmen, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Nolan, yönetmenlerin bu konuya oldukça muhafazakar yaklaştığını ve bu durum karşısında şok olduğunu söylüyor.

Christopher Nolan, filmleriyle ilgili eleştirilere cevap verdi

Christopher Nolan, filmleriyle ilgili eleştirilere cevap verdi

Christopher Nolan, yapılan eleştirilere karşı "Interstellar'ın ses tasarımı hakkında çok fazla şikayet alıyoruz. Aslında diğer film yönetmenlerinden, 'Filminizi yeni izledim ve diyaloglar duyulmuyordu' şeklinde telefonlar aldım. Bazıları müziğin belki çok gürültülü olduğunu düşündü. Ama gerçek şu ki, bu karıştırmayı istediğimiz bir yemekti. Çok çok radikal bir karışımdı. İnsanların sese gelince ne kadar muhafazakar olduğunu fark edince biraz şok oldum. Çünkü her şeye benzeyen bir film yapabilirsiniz. Hatta iPhone'unuzla bile çekim yapabilirsiniz, kimse şikayet etmeyecektir. Ancak sesi belirli bir şekilde karıştırırsanız veya belirli alt frekansları kullanırsanız, insanlar sizi konuşmaya başlar." ifadelerinde bulundu.

Usta yönetmenin son filmi Tenet'in oyuncu kadrosunda Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ve Kenneth Branagh gibi Hollywood dünyasından ünlü isimler yer alıyor. Film, dünya genelinde yaklaşık 350 milyon dolar gişe hasılatı yaptı. Bunun 293 milyon doları uluslararası bilet satışlarından geliyor. Filmin prodüksiyon aşaması ise, 200 milyon dolara mal oldu. John David Washington ve Robert Pattinson'ın başrollerini üstlendiğini bilimkurgu filmi, 15 Aralık tarihinde 4K, Blu-Ray, DVD ve dijital kiralama hizmetleriyle yayınlanacak.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.11.2020 12:28
Benim filmde duyamadığım bir diyalog olmadı.Muhteşem bir filmdi ayrıca
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2020 11:03
Emekli olma vaktin geldi bırakmalısın bence bu mesleği. Warner Bros un halen seninle çalışıyor olması trajikomik.
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2020 21:54
17:48 doğru olanı yapmış işte. Sivrizekaydı kendisi pandeminde vole vuracaktı. İçinde patladı havası söndü. Zaten hep aynı filmin bi sonundan bi başından aynı teknik momentodan bu yana.
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2020 17:48
Senin bu yazını okudu bana dedi mkokuru beni beğenmiyormuş hayat amacım kalmadı bu işi gücü bırakıp koyun işine giriyorum dedi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2020 22:44
interstellar zaten müziklerle güzel beee hanz nasıl bir müzik yaptıysa heyecanlanıyor insan izlerken.. :D rtx 3090 bile bu kadar heyecan yaratmıyor bende :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2020 14:12
Nolan filmlerin güzel mk ne takıyon kafaya
Kalan Karakter: 300 Gönder
Christopher Nolan, filmleriyle ilgili eleştirilere cevap verdi
İlginizi Çekebilir