Chronos: Before the Ashes duyuruldu

Alparslan Gürlek 10.09.2020 - 10:00
THQ Nordic, Chronos: Before the Ashes oyununu duyurdu. Yabancı olmadığımız oyun önce yalnızca Oculus VR için çıkmıştı, şimdi PC ve konsollara geliyor.

Chronos, ilk etapta 2016 yılında yalnızca Oculus Rift VR için piyasaya sürülmüştü. Sevilen ve inceleme puanları da yüksek olan oyun bu yüzden ana akım izleyicilerden pek fazla tepki alamamıştı. Sevindirici haber bugün THQ Nordic'den geldi. Chronos: Before the Ashes PC, Stadia ve konsollar için VR zorunluluğu olmadan geliyor.

Chronos: Before the Ashes bu sefer VR gerektirmeyecek

Chronos'u 2016 yılında piyasaya süren Gunfire Games, aynı zamanda Darksiders ve Darksiders 2 üzerinde de çalışmış bir ekip. Bu nedenle Chronos'un ilk sürümü de bu oyunlarla benzerlik gösteriyordu. Temel saldırı, savunma ve kaçınma mekaniklerinde uzmanlaşmazsanız, basit düşmanlar bile sizi kolaylıkla alt edebiliyordu. Chronos: Before the Ashes'dan da bundan azını beklememek gerekiyor.

Chronos'un hikayesi, yılda yalnızca bir kez açılan gizemli bir labirenti keşfeden genç bir maceracıyı anlatıyor. Kahraman her öldüğünde labirentten çıkıyor ve tekrar denemek için yeniden açılmasını beklemek zorunda kalıyor. Yaşlanma süreci, karakterinizin nasıl geliştiğini de etkiliyor. Güç ve çeviklik gibi özellikleriniz gittikçe azalıyordu. Ancak bilgelik ve gizemli yetenekleriniz ise artarak bir denge oluşturuyordu.

Tanıtımda yeni oyunun doğası hakkında ince ayrıntılara yer verilmemiş ancak Remnant: From the Ashes oyuncuları Chronos: Before the Ashes ile olan bağlantıyı anlayabilecek. Chronos, Remnant ile aynı evrende geçiyor ve ilk Chronos'un sonu, Remnant'ın başlangıcından yaklaşık bir ay öncesini konu alıyor. Hemen kendisini belli etmeyen ancak düzgün bir bağlantıya sahip.

Resmi Chronos Twitter hesabı, Chronos'un labirentinin doğasına ve muhtemelen köklerine daha derinlemesine dalabileceklerini işaret ediyor.

Chronos: Before the Ashes duyuruldu

Fragmanın onayladığı ve netleştirdiği tek şey ise platformlar. Videonun sonunda PC, Stadia ,Xbox One ve PlayStation 4 için gelecek şeklinde listelenen Chronos: Before the Ashes için VR'ın gerekli olacağına dair bir ibare bulunmuyor. Hal böyle olunca VR zorunluluğu olmayacağını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu da oyuncuların oyunu aldıktan sonra oynamak için ekstra bir cihaza ihtiyaç duymadan rahatlıkla oynayabileceklerine işaret ediyor. Ayrıca oyun için elimizde bir çıkış tarihi bile var. Takvimler 1 Aralık 2020 tarihini gösterdiğinde oyun çıkmış olacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 22:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Chronos: Before the Ashes duyuruldu
İlginizi Çekebilir