1/2

Çift ekranlı Asus Zenbook Pro Duo nasıl bir deneyim sunuyor?

Furkan Sakoğlu 27.02.2020 - 16:28
Anlatılmaz yaşanır...

Teknoloji geliştikçe neredeyse tüm teknolojik ürünler hem tasarım hem işlev anlamında evrim geçiriyor. Son 20 yıla baktığımızda cep telefonları, televizyonlar, tabletler gibi tüm ürün tiplerinde, tasarım ve kullanım açısından devasa yeniliklere şahit oluyoruz. Ancak dizsüstü bilgisayarlar nedense kendini çok fazla geliştiremedi. Hala daha katlanan bir ekran ve alt kısımda bir klavye ile karşılaşıyor, belki hız ve performans açısından devrimler ile karşılaşsak da, kullanım deneyimi tarafında her yıl aynı hisleri yaşıyoruz.

İnovasyonun dip noktalarda gezindiği dizüstü bilgisayarlar konusunda, hala daha cesur adımlar atabilen bir marka var, Asus'tan bahsediyoruz. Bugün inceleme masamıza konuk olan Asus ZenBook Pro Duo, on yıllardır değişmeyen dizüstü bilgisayarları değiştirmek için atılan ilk radikal adım. Hem tasarımı, hem performansı, hem de işlevsel özellikleri ile Asus Zen Book Pro Duo, son yıllarda kullandığım beni en çok etkileyen ürünlerden biri olmayı başarıyor. Peki bunu nasıl yapıyor? Tabii ki ekranı açar açmaz karşınıza çıkan iki adet ekranı ile. Evet Zenbook Pro Duo, bir laptop üzerinde böylesine büyük iki ekrana sahip olan piyasadaki tek diz üstü bilgisayar.

Çift ekranlı Asus Zenbook Pro Duo nasıl bir deneyim sunuyor?

Zenbook Pro Duo'nun iki farklı ekranı, tıpkı masaüstü bilgisayarlarda kullandığımız çift ekran deneyimi sunuyor. Dilerseniz bir ekranda film izlerken diğer ekranda internette gezinebiliyor, oyun oynayabiliyor, haberlerinizi okuyup, çalışmaya devam edebiliyorsunuz. Ancak Zenbook Pro Duo'nun çift ekran deneyimi, özellikle oyunlarda hayli işe yarıyor. Örnek vermek gerekirse, X-Plane 11 oynarken alt ekrana uçuş planlayıcı programını açabiliyor, ana ekranda uçağımı kullanırken aşağıdan da uçuş rotamı takip edebiliyorum. Ayrıca LoL oynarken ekstra sayfa açarak şampiyon yapılandırmalarını inceleyebiliyor, alt tab yapmadan ekstra bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyorum. İlk bakışta sanki süs için koyulmuş gibi gözüken bu ikinci ekran, aslında kullanışlılık bakımında da fazlasıyla işe yarıyor.