Steam Topluluğu anlık olarak Çin hükümeti tarafından engellendi.

Onur Güner 19.12.2017 - 20:08
Steam Çin'de tamamen engellenebilir

Dünyanın en büyük dijital oyun platformu Steam, hergün milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Oyuncular hem oyun alımı yapıyor, hem arkadaşlarıyla beraber oynuyor hem de Steam Topluluğunda ekstra içeriklere de ulaşabiliyorlar. Ancak Çin'deki oyuncular için bu özellikler kısıtlandı. Yapılan resmi açıklamaya göre Steam Topluluğu şu an için Çin'de engellendi. Yani Çin'dden bağlanan oyuncular Steam'in Topluluk Pazarına, arkadaşlar listesine, üye profil sayfasına ve birbirlerinin envanterlerine ulaşamıyorlar.

Çin, Steam Topluluğunu engelledi!

Henüz sebebinin tam olarak ne olduğu bilinmese de ortaya birçok iddia atılmış durumda. Bundan en önemli olanı ise Steam'e rakip olarak Asya pazarı için piyasaya sürülen WeGame için Çin hükümetinin pazar payı oluşturmaya çalışması olarak gösterildi. Yani Çin hükümeti yavaş yavaş Steam'ı Çinli oyuncuların hayatından çıkarıp onları WeGame'ye kaydırmaya çalışıyor olabilir. Lakin söylediğimiz gibi bunun gibi ortaya atılan onlarca iddia mevcut. Diğer önemli iddia ise bu durumun WanaCry virüsünü yapan ülkenin Kuzey Kore olduğunun açıklanmasıyla alakalı olabilir. Netice dünyayı dize getiren bu virüsün sorumlusu olarak Asya kıtası gösterilmiş durumda. Bakalım yakan zamanda Çin hükümeti tarafından olayla ilgili bir açıklama gelecek mi bekleyip göreceğiz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 07:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2017 10:34
Bildiğim kadarıyla Çin'de insanlar oyuna para vereceğine internet kafeleri tercih ediyor. Steam'in büyük bir kaybı olmayabilir. Çinli olsam WeGame denilen zımbırtıyı kullanmazdım lul
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.12.2017 09:22
Yakında çinliler Steamin çakmasını yapacaklar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Çin, Steam Topluluğunu engelledi!
İlginizi Çekebilir