Çinli okul yayınladığı reklamla konsol oyuncularını aşağılıyor

Furkan Güler 1.08.2018 - 11:32
Yayınlanan reklam, konsol sahibi oyuncuları rencide eder derecede.

Çinlilerin en çok tercih ettiği dil okulu Meten'in yayınladığı yeni reklam görseli, konsol oyuncularını kızdırdı. Yayınlanan görselde "Her gün İngilizce öğrenmekle çok meşgulüm. Ancak onların oyun oynamak için her zaman vakitleri var. Ben onlardan değilim." ibaresi Nintendo Switch sahibi oyuncuları belli anlamlarda kötü gösteriyor. Oyun oynayan oyuncuların kafasına Joy Con'ları koyan reklamda önde duran oyuncu, oyun oynamadığı için daha başarılı olarak tasvir ediliyor.

Çinli dil okulu, Nintendo Switch sahiplerini aşağılayıcı bir reklam afişi yayınladı

Çinli dil okulu, konsol oyuncularını aşağılıyor

Her ne kadar bu reklam bir ironi olsa da, Switch sahipleri reklama tepki gösterdi. Ayrıca oyun oynayarak temel İngilizce seviyesinin aşılabileceği de ayrı bir gerçek olarak hayatımızda yer etti. Özellikle Switch platformuna özel olarak çıkan Octopath Traveler'da yapılan William Shakespeare göndermeleri, bunun en büyük kanıtı olabilir. Peki sizin bu duruma karşı yorumunuz nedir? Bugünlerde çevrimiçi oyunlar sayesinde öğrenilen İngilizce'nin, ülkemiz okullarında gösterilen İngilizce derslerinden daha akılda kalıcı olması, oyunların İngilizce öğrenmeye ne kadar yardım ettiğinin bir başka kanıtı olarak gösterilmekte.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 17:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2018 09:08
Haklılar bnece, zamanının büyük bölümünü oyun oynamakla geçirirsen kendini çok kısıtlı bir şekilde geliştirirsin. Başka hobiler ve idealleri olması lazım insanların. Oyunlara da zaman ayırması lazım hepsini değil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
hakanefe
hakanefe 1.08.2018 18:16
Yalnız orada; Derler ki "Hergün İnglizce öğrenmek için çok meşgulüm." yazıyor. İngilizce öğrenmekle meşgulüm değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2018 12:15
Degerlendirmeyi Turk egitim sistemini baz alarak yaparsak tabikide dijital oyunlarin Turk ogrencilerin Ingilizce ogrenmesinde buyuk katki sagladigini goruruz.Cin dedigimiz ulke bir sanayi devidir.Oradaki egitim sisteminin, dijital oyunlardan daha kaliteli bir dil egitimi verdigini dusunuyorum.
etemelkuran
etemelkuran 1.08.2018 13:53
Yanlış düşünüyorsun, Çin'de devlet okullarının verdiği yabancı dil eğitimi çok zayıf, çoğu özel okulun verdiği de zayıf. Anadili İngilizce olan hoca sayısı da o kadar çok değil bi sürü Çinli öğrenciye yetişemiyor. Milyon Çinli İngilizce konuşan ülkelere dil öğrenmeye gidiyor ve temelleri zayıf. İngilizce kanalı olan Çinli youtuberlar bile çakıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 1.08.2018 13:51
Ben İngilizceyi, Call Of Duty Allied Assault 'la başlayan süreçte öğrendim. Objectivelerin ne demek olduğunu anneme sora sora sonra anam geldi yanıma bi red house sözlük koydu ona baktım baya. Bu sene ingiltereden üni diplomamı aldım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2018 13:19
ben online oyunlar sayesinde şuan tr altyazı olmadan oyun oynayabiliyorum,tabiki eng altyazı açarak,cümleleri çevirebiliyorum % 100 üm diyemem ama dışardaki bir insanla belli bir çerçeve içerisinde sohbet dahi edebilirim,kesinlikle oyunlar dil konusunda aşırı yardımcı oluyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Çinli dil okulu, konsol oyuncularını aşağılıyor
İlginizi Çekebilir