Çinli oyuncu, "Hayatta hiçbir amacım yok!" deyip intihara teşebbüs etti!

Emre Günen 17.12.2014 - 17:25
Yerel basında, "Oyunlar, yeni nesli zehirliyor!" iddiası ortaya atıldı.
Çin basınında yer alan bir intihar teşebbüsü, oyunların yeni nesil gençler üzerindeki etkisi üzerinde polemik oluşmasına neden oldu. Chen Cheng isimli Çinli bir lise öğrencisi, bir hafta boyunca internet kafelerde oyun oynadıktan sonra, arkadaşlarına, "Hayatta hiçbir amacım yok!" mesajını atarak intihar teşebbüsünde bulundu.

Bu olayı fırsat bilen Çin medyası ise, oyunların yeni nesil üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiyi masaya yatırıp, "Oyunlar yeni nesli zehirliyor!" iddiasını ortaya attı.

Çinli oyuncu, "Hayatta hiçbir amacım yok!" deyip intihara teşebbüs etti!
İntihar teşebbüsünün başkahramanı olan 17 yaşındaki Chen, okulda yaptığı şımarık ve disiplinsiz hareketleri yüzünden okuldan uzaklaştırma cezası almıştı. Cezayı aldıktan sonra, üstüne bir de evden kaçan ve bir hafta boyunca sokakta kalan Chen, tüm vaktini internet kafelerde oyun oynayarak geçirdi.

Yaşadıklarının ardından iyice bunalıma giren Chen, arkadaşlarına mesaj attıktan sonra bölgedeki bir barajdan aşağı atlamaya ve hayatına son vermeye karar verdi. Arkadaşlarının ihbarı üzerine, polis ekipleri tarafından tam zamanında tespit edilen ve ikna edilerek kurtarılan Chen'in durumunun iyi olduğu açıkladı.

Çinli oyuncu, "Hayatta hiçbir amacım yok!" deyip intihara teşebbüs etti!
Asıl konu, genç bir insanın girdiği bunalımdan dolayı intiharı düşünmesi olsa da, özellikle Çin basınının bu olaya yaklaşımı doğrudan doğruya oyunları suçlamak oldu. Oyunlar yüzünden gençlerin beyinlerinin yıkandığına dair pek çok düşünce ortaya atıldı.

Ülkemizde de "Bu akşam ölürüm" şarkısını dinleyip intihar eden bir gencin haberi yapılırken de benzer bir uygulama göze çarpmış, bahsi geçen eser, "İntihar ettiren şarkı" diye fişlenmişti.

Oyun bağımlılığı ile yıllardır mücadele veren Çin basınının, bahsi geçen intihar vakasını doğrudan doğruya oyunlara bağlamasını siz nasıl karşılıyorsunuz? Sizce de oyunlar, gençlerin zihnini zehirliyor mu?
Yorumlar 75
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
Çinli oyuncu, "Hayatta hiçbir amacım yok!" deyip intihara teşebbüs etti!
İlginizi Çekebilir