Cinselliğe odaklanan bir PS4 oyununa daha yasaklama geldi

Furkan Güler 14.03.2018 - 17:48
Bu sefer yetkililere hak vermemek elde değil.

PlayStation 4 ve PS Vita'ya çıkan Japon oyunları bazen oldukça ilginçleşebiliyor. Omega Labyrinth Z adını alan ve daha çok Doğu bölgesinin PlayStation 4 sahiplerini ilgilendiren oyun, İngiltere'de yasaklandı. Daha sonrasında İngiltere'yi Almanya, Avustralya, Yeni Zellanda ve İrlanda takip etti. Oyunun reklamlarında "Göğüsler için görevler başladı." söylemini kullanan geliştiriciler, kadın vücudunu oyunun satış rakamlarını yükseltmek için kullanıyorlar. Roguelike tarzı bir RYO oyunu olan Omega Labyrinth Z, temelinde ilgi çekici oynanış mekanikleri barındırsa da, sahip olduğu tarz yüzünden daha çok ülkede yasaklanacakmış gibi gözüküyor.

Cinsel öğeler içeren bir başka Japon oyunu daha yasaklandı

Doğu bölgeleri her ne kadar bu tarz yapımlardan pek rahatsız olmasa da, Batı bölgelerinde bu tarz oyunlar piyasaya sürmek neredeyse yasaklandı diyebiliriz. Diğer bir yandan bu tarz oyunların ne kadar sattığını merak ediyoruz. Videoda da görüleceği üzere hentai tarzı çizimlere sahip olan kadın karakterlerin cinsel bölgeleri ile oynanabiliyor.

Diğer bir yandan karakterlerin, çocuk karakter çizimlerini andırmasından dolayı da Almanya gibi ülkelerde yasaklandığı söyleniyor.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 01:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.08.2018 10:50
Ulan buna bakılırsa GTA 5 de yasaklanmalı oyunda bildiğin pavyona gidip bişeyler yapıyoruz arabaya kız atıyoruz vesaire ama GTA 5 dünyanın en çok satan oyunu GTA 5 Çin oyunu olsa yasaklarlardı ama amerikan oyunu diye yasaklanmıyo ben o sapık oyunu savunmuyorum ama madem öyle GTA 5i de yasaklayın
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2018 22:14
Tamam da gta 5'i cinsellik üzerinden pazarlayıp satmıyorlar, oyunun hedefi de o değil. Bu oyun ise bambaşka bi mevzu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.08.2018 21:28
Hak vermemek elde değil diyorsunuz bol bol reklam yapıyorsunuz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2018 15:34
Sapıkça, çocuğa benziyormuş bilmem ne. Ulan çizimleri ahlaksız bulan ülkelerde cinsellik; 12-13 yaşlarında başlıyor zaten, daha neyin tribine de, hangi yasağına giriyorlar. Şimdi sığırcıklar 12-13'ü abartılı bulabilir, sizi aşar bunlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 16.03.2018 00:15
Ugh...Japonlar...XD İşin ilginç tarafı şu..geçen Youtube'ta Japonya'da video oyunlarında şiddet ve cinselliği konu alan bir video izlemiştim. Japonlar toplum olarak şiddete karşı bir yapıları vardır bunu herkes bilir.. Bizim oynadığımız video onlarında mesela Evil Within 2'yi örnek veriyim. İçinde var olan her türlü şiddeti sansürsüz olarak Batı'da görmemize rağmen, kendi vatanında şiddet ve kan içeriği yüzünden oyunun bazı kısımları sansürlenmiştir ve oyun içi daha az şiddet göstersin diye kamera sistemi ile oynanmıştır. Japonya'nın özellikle şiddet içerikli oyunlar üzerinde katı bir sansür sistemi vardır. Fakat cinselliğe geldi mi Japonya sahip olduğu mizah anlayışı yüzünden mi desek cinsellik olgusu özellikle komedi ile birleştiğinde onlar için daha esnektir bir araçtır. Tabii ticari bir araçta olmakta ve kendini oyun, filmlerde, manga/animelerde gösteriyor. Olay şu Japonya'da cinsellik sansür yemezken içinde şiddet içeren oyunlar sansür yiyor. Batı'da şiddet içerikli oyunlar sansür yemezken cinsellik sansür yiyor. İkisinin de doğruluğu tartışılır fakat Japonya'da suç oranı tüm dünyaya göre çok düşük olduğu bir gerçektir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2018 06:42
Bu oyunu nasıl görmemişim :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cinselliğe odaklanan bir PS4 oyununa daha yasaklama geldi
İlginizi Çekebilir