Cinsiyetçilikle suçlanan Call of Duty seslendirme sanatçısı Jeff Leach kovuldu

Merlinin Kazanı 10.05.2021 - 13:19
Activision, Call of Duty: Modern Warfare Remake'de Ghost'u seslendiren Jeff Leach'in cinsiyetçi söylemleri yüzünden firma ile olan bağını kesti.

Activision, son dönemde birçok skandala dahil oldu. Oyuncuların ahını mı aldı bilemeyiz, ancak bunların firmaya ciddi bir zararının da olduğu aşikar. Son olarak Call of Duty: Modern Warfare and Warzone'da Ghost kod adlı operatörü seslendiren Jeff Leach'in cinsiyetçi yaklaşımları, firmayı zora soktu.

Modern Warfare ve Warzone'da Ghost'u seslendiren Jeff Leach kovuldu

Yayıncı NitroLukeDX tarafından ay başında, yayınlanan bir videoda Jeff Leach'in cinsiyet temelli hakaretler kullandığı birkaç klip yayınlamıştı. Klipler, Leach'in 2017'de yayıncı ZombiUnicorn'a hakaret ettiğini gösteriyor. O dönemde Twitch'ten yasaklanmış olmasına rağmen, Leach bu tutumunu, FacebookGaming'de de sürdürdü. Yayın sırasında bir oyuncuya yöneltilen "Benim şişko kız arkadaşımı yala, seni aptal herif." şeklindeki yorumları, birçok kişiyi de kızdırdı.

ZombiUnicorn, FacebookGaming ve Activision'ın Leach ile ortak olmanın sorumluluğunu üstlenmeleri için yaptığı bir video görüşmesinde Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Kimi insanlar hata yapar, ancak bunlar içinde sorumluluk alan ve yanlış olduklarını anlayanlar var. Biraz düşünüp bunu düzeltmek ve daha iyi insanlar olmaya çalışırlar. Ama burada durum bu değil, belgelenmiş birine bir örnek. Yıllardır aynı kadın düşmanı, korkunç, kötü niyetli davranışları yapıyor. Leach gibi insanlar her zaman olacak ve değişmeyecekler."

CharlieIntel'in bildirdiğine göre, Leach'in Activision ile bağları kesilmiş durumda. Ayrıca Activision da yayına "Cinsiyetçiliğin sektörümüzde, oyunlarımızda veya toplumda yeri yok. Activision artık Jeff Leach ile çalışmıyor. Bu sözleri şiddetle kınıyoruz. Kendimizi eğlence ve tüm oyuncular için güvenli bir deneyim sunmaya adıyoruz." açıklaması yapmış.

Bahsi geçen videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 09:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2021 17:47
cancel culture
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2021 17:42
SJW strikes again. Bu çakma adalet savaşçıları her oyun kahramanı eşcinsel, şişko, zenci ve renkli saçlı olmadan tatmin olmayacak. Hatta bu da yeterli değil yan karakterlerin de Asyalı ve biseksüel olması gerekiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cinsiyetçilikle suçlanan Call of Duty seslendirme sanatçısı Jeff Leach kovuldu
İlginizi Çekebilir