City Of Steam açık betaya geçmeden önce çok değişti

Berkant Jeff Akarcan 14.01.2013 - 07:43
Mechanist Games CEO'su Dave Lindsay konuştu
City Of Steam'in yapımcısı Mechanist Games'in CEO'su ve kurucusu Dave Lindsay, bildiğimiz CEO'lar gibi değil, oyuncularıyla girdiği angajmanda oldukça aktif. Oyunun kapalı beta sürecinde ana karakterini 32. seviyeye kadar taşıyan ve alt karakteri de 27. seviye olan Dave, oyun boyunca tedbil-i kıyafet şeklinde ouncularla konuşmuş ve direkt olarak geribildirimleri kendisi almış.

City Of Steam açık betaya geçmeden önce çok değişti
Bu yüzden de, oyunun geliştirici günlüğünde yazdığı blog postta City Of Steam'in geleceği ve açık betasında yapılacak geliştirmeler üzerine konuştu Dave. Bir sonraki versiyonda oyuna eklenecek ve değişecek şeyler -Dave'in ağzından- şöyle:

Zorluk derecesi: Öğrenme eğrimiz biraz sert olabiliyor. Bazıları kasten yapılmış olsa da, bazıları hızlı geliştirme süreci yüzünden arada kaynayanlar. Bunu biraz daha akışkan bir zorluk eğrisi haline getirmeyi istiyoruz.

Daha iyi geri bildirim: Başarılar, hatalar ve genel olarak sonuçlar. Bunları derleyip toparlayıp, size tam olarak ne olup bittiğini söyleyeceğiz ve daha iyi bir geribildirim sunacağız.

Stat netliği: Uzun süreli bir takipçiyseniz, alpha sürümünden beri statlarla ilgili geliştirmeleri fark edeceksiniz. Çok büyük bir değişiklik yapmayacağız ama daha iyi hale getireceğiz.

Eğitim ve ipuçları: Her şeyi eğitim bölümüne sıkıştırmaktansa, oyunun mekaniklerini öğreten ipuçları ve teknikleri, karakterinizin ilk saatlerine yayacağız. Böylelikle siz de kendi oyun hızınızda oyunu öğreneceksiniz ve eğitim bölümlerini istediğiniz zaman tekrar ziyaret edebileceksiniz.

Amaç ve hedefler: Quest izleme ve günlük görev sistemini tamamen değiştiriyoruz ve oyuncuların büyük görevler arasında kaybolmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Ana hikayeyi biraz daha ön plana çıkartacağız ve oldukça büyük görsellerle destekleyeceğiz.

Düzelt, azalt, tekrar et: Bir çok küçük sistemi rafine edip sayısını azaltacağız ve ulaşımını kolay kılacağız. Menü çubuğu, çanta listesi, üretim penceresi gibi şeyler oyun deneyimini daha iyi kılmak için elden geçecek.

Sürprizler: Elbette tarayıcı tabanlı oyunlar açısından çıtayı yükseltmeye devam edeceğiz. Ağzınızı açık bırakacak bir sürü yeni özellikle geliyoruz. Böyle bir tarayıcı oyunu görmediniz!
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 10:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
City Of Steam açık betaya geçmeden önce çok değişti
İlginizi Çekebilir