1/3

'Civil War' Çizgi Roman'dan farklı mı olacak?

Cihan Çoban 10.09.2015 - 11:55
Kayıt yasası olmayacak mı?
Merhaba arkadaşlar! Bu yazımızda gelecek dönem çıkacak Marvel Sinematik Evreni filmlerinden Kaptan Amerika: İç Savaş'ın çizgi romanlardan nasıl ayrılacağına, hangi noktaların benzeyebileceğine değineceğiz.

Öncelikle, çizgi romanı okumayanlar için ufak bir hatırlatma yapalım. Civil War çizgi romanı serisinde New Warriors isimli ufak, genç bir süper kahraman grubu bir televizyon programı düzenliyorlar. Program sırasında bir şeyler ters gidiyor ve Nitro isimli bir kötü kahraman kendini havaya uçuruyor (kendisi ölmüyor, gücü öyle). Patlama sonucu onlarca sivil hayatını kaybediyor ve devlet bu durumun bir daha yaşanmaması için bütün süper kahramanları devlet adına çalışmaları için kayıt altına almak istiyor (biraz yüzeysel geçiyorum, çok merak eden okusun bence, sağlam seri).

'Civil War' Çizgi Roman'dan farklı mı olacak?
Bu konuda bir yasa tasarısı hazırlanıyor ve yasaya göre bütün süper kahramanlar maskelerini çıkartacak ve devlete gerçek isimlerini sunup, maaşlı memur olacaklar (evet, cidden böyle bir durum). Bu yasaya "Süper Kahraman Kayıt Yasası (The Superhero Registration Act)" ismi veriliyor ve bunun ilk destekçisi Tony Stark oluyor. Kaptan Amerika ise bu durumun etikliğini sorguluyor, devlete güvenmediğini, sorunlar çıkacağını savunarak bir takım topluyor ve devletten saklanmak için yer altına iniyor. Ki bahsettiği sorunlar da çıkıyor, Peter Parker kimliğini açıklayan ilk kahramanlardan oluyor, J. Jonah Jameson bunu hemen işinden atıyor, sonra saldırıya falan uğruyor (Tony Stark’dan nefret etmenizi sağlayacak bir olay, cidden bak, okuyun).

'Civil War' Çizgi Roman'dan farklı mı olacak?
Şimdi en başta bunu bir ele alalım, film bu kısım ile tamamen alakasız olacak, çünkü en başta ortada bir kayıt yasası olmayacak. Peki, Kaptan Amerika ve Demir Adam arasındaki bu savaş nasıl vuku bulacak?