Civilization 5'te Terminator esintileri gelmeye başklamış durumda

Furkan Güler 8.01.2018 - 12:05
Skynet yeniden yükseliyor.

Civilization serisi muhtemelen strateji oyunları bakımından her oyuncunun hafızasında özel bir yere sahiptir. Şimdi ise sevilen oyun için yeni bir mod geliştirildi. Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilen bu mod, oyunculara tekrar Civilization 5'i geri yükletecek derecede güzel. Yeni geliştirilen modda, oyunda insanlığın yükselişi bir noktadan sonra duruyor ve Skynet benzeri bir yapay zeka devletlere savaş ilan etmeye başlıyor.

Civilization için geliştirilen mod harika

Fikir olarak oldukça güzel olan mod şu anda yapım aşamasında. Üniversitenin geliştirdiği bu modun içerisinde ayrıca özel bir yapay zekanın da olacağı söyleniyor. İlgili yapay zekanın oyuncuyu izleyip mi karar vereceği yoksa, oyunun gidişatına göre mi karar vereceği belli değil. Ancak Skynet benzeri olan bu yapay zekanın insanlar ile herhangi bir şekilde dost olamayacağını belirtelim. Eğer oyunda yapay zekayı alt etmek istiyorsanız oyunu bilim yolu ile bitirmelisiniz.

Oyun mekaniği olarak oyuna yapay zeka ile ilgili geliştirmeler de ekleyen mod yapımcılarının nasıl bir çalışma ile karşımıza çıkacak merak ediyoruz. Keza bu mod fikrinin gerçek bir Civilization oyunu olarak çıkmasını isterdim.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 03:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2018 00:58
Oha çok iyi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.01.2018 00:28
Harika bir fikir....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Civilization 5'te Terminator esintileri
İlginizi Çekebilir