Civilization 6 için Gathering Storm ek paketi duyuruldu

Korhan ONUK 22.11.2018 - 11:02
Bir doğal afetimiz eksikti.

Firaxis ve Aspyr tarafından geliştirilen 4X strateji oyunu Sid Meier's Civilization 6 için yeni bir ek paket duyuruldu. Daha önceki sızıntılarda adı Vesuvius olarak geçen ek paketin resmi adı Gathering Storm olacak. Ek paketin duyurusu bir video ile yapıldı.

Gathering Storm ek paketi oyuna doğal afetleri ekliyor. 

Sid Meier's Civilization 6 için duyurulan Gathering Storm ek paketi, seri için üretilecek olan en büyük genişleme olacak. Ek paket; yeni dokuz uygarlık, sekiz lider, beş bölge, dokuz bina, yedi dünya harikası ve yedi doğal harika getirecek. Ayrıca 21. yüzyılın teknolojileri ve global birimler de oyuna eklenecek. 

Sid Meier's Civilization 6'ya Gathering Storm ile eklenecek olan iki yeni senaryo bulunuyor. The Black Death adlı senaryo ile, 14. yüzyıl Avrupa'sına gidecek ve milyonlarca insanı öldüren veba salgınıyla baş etmeye çalışacağız. Mahvolan ekonomiyi düzeltmeye çalışacak ve politik sıkıntılar ile karşılaşacağız. War Machine adındaki ikinci senaryoda ise; Alman kuvvetlerinin Birinci Dünya Savaşı'nda Fransa'yı ele geçirmeye çalıştığı bir süreci oynayacağız. Bu senaryoyu hem Almanya hem de Fransa olarak ayrı ayrı oynama imkanına erişeceğiz.

Gathering Storm ek paketinin getireceği en büyük yenilik ise doğal afetler olacak. Volkanlar, fırtınalar, depremler, kuraklık ve seller oyunda yer alarak, hiç ummadığımız anlarda bizi zora sokacaklar. Nehirlerin etrafındaki şehirler sular altında kalacak, volkanların kıyısındaki şehirler yok olacak. Eğer bu doğal afetlerle başa çıkmayı başarırsanız, geride çok verimli bir arazi kalmış olacak, aynı tarihteki gibi. 

Sid Meier's Civilization 6, gelecek olan bu ikinci ek paket ile 4X türünü daha da ileriye götürecek gibi gözüküyor. Gathering Storm'un 14 Şubat 2019 tarihinde çıkış yapacağı açıklandı. Oyundaki bazı mekaniklerin bu ek paket ile geliştirileceğini de düşünürsek oyun gerçekten daha iyiye gidecek diyebiliriz. Siz oyuncular bu ek paket konusunda ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2019 04:16
egathering storm paketi rise and fall paketinide içeriyor mu ? almayı düşünüyorum ama bu konuda hiç bir yerde bilgi yok
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2019 18:04
+ bende merak ediyorum almayı düşünüyorum ama rise and fall paketine sahip değilim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 22.11.2018 12:54
Civ 6 ilk çıktığında bitmez tükenmez çinden her tur gelen aynı saçma mesajla falan bıktırmıştı kendinden. Sözde şirin grafik yapacağız diye kasıp stratejiyi falan öldürmüşler. Bana kalırsa, civ4 e kadar gayet güzeldi. Civ 5 le denedikleri hexagonal sisteme, dinamikleri, diplomasiyi güzel entegre edemediler. Heleki bunca süredir hala civ 6 da osmanlı, ya da Türklerin olmaması şaka gibi. Ula dünya tarihini biz yazdık, biz değiştirdik. Kimi görmezden geliyorsunuz.
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2018 20:23
Civ serisinin her oyununda osmanlı olmak zorunda diye bir mecburiyetmi var?
kralh08
kralh08 22.11.2018 15:49
dibine kadar katılıyorum en iyi civ serisi 2 ve 4 tür.
MK Okuru
MK Okuru 22.11.2018 13:08
Dünya bir tek bu coğrafya da dönmüyor bunun farkına ne kadar çabuk varırsak oka dar başarılı olunur
Kalan Karakter: 300 Gönder
Civilization 6 için Gathering Storm ek paketi duyuruldu
İlginizi Çekebilir