Çizgi Film karakterleri neden eldiven takar?

Hürcan Köse 6.02.2017 - 12:35
Aslında çok mantıklı bir sebebi varmış
Birçoğumuz çok küçük yaştan beri oyun oynayarak eğleniyor olsak da, çizgi filmlerin de hayatımızda çok büyük bir yer edindiğini söylemeden geçemeyiz diye düşünüyorum. Her haftasonu erkenden kalkıp koşa koşa salondaki televizyonu açıp Warner Bros'un Sevimli Kahramanlar (böyle miydi Türkçe'si ya?) serisini izler ve kahvaltının hazırlanmasını beklerdim. Eminim bunu yapan tek kişi de ben değilimdir.

O zamanlar fark etmiyordum elbette ancak büyüyüp yaşımı aldıkça ve bu çizgi film ile dizilerden bazılarını tekrar, olgun bir kafayla gördükçe 'Yahu bu çizgi film kahramanları neden eldiven takıyor?' diye düşünür oldum. Hep araştıracağım deyip unutuyor, sonra tekrar hatırlıyorum ve yine unutuyorum. Sağolsun YouTube kanalı Vox sonunda bu soruyu cevaplayan çok güzel bir video çekip benim ve kalan bir sürü kişinin kafasındaki merakı giderdi.

Görünüşe göre çizgi film kahramanlarının eldiven takma sebebi, daha insani bir görünüm kazanmakmış. Disney'i ele alalım mesela. Mickey Mouse, belki de en ünlü çizgi film kahramanlarının başında geliyor. Kendisi bir fare ancak yaptığı işler bir farenin değil, bir insanın yapacağı şeyler. Bu yüzden de insansı ellere ihtiyaç duyar. Eh, bir fareye de insan eli takmak ortaya pek de hoş bir görüntü çıkarmayacağı için çözümü eldiven taktırmakta bulmuşlar.

Aynı zamanda eski çizgi filmler siyah beyaz olduğu için, bu büyülü dünyanın hayvanlar aleminden gelen karakterleri de siyah çiziliyor ve kolları, bacakları, vücutları, her yeri siyah oluyor. Eh durum da böyle olunca el ve kol renkleri bazen karışıyor, karakterin eli görünmüyor. Burada da yine beyaz eldiven devreye giriyor ve iki parçayı ayırıyor. İyisi mi ben lafı daha fazla uzatmadan sizi Vox'un bu videosu ile yalnız bırakayım. İyi seyirler!

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 01:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2017 17:28
Hoş bir paylaşım olmuş elinize emeğinize sağlık :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2017 22:23
Neden böyle bir haber yaptınız ki bilen bilir zaten böyle olduğunu yıllarca internet sayfalarında filan bununla ilgili yazılar vardı ki bu bir oyun inceleme ve haber sitesi oyunlarla ilgili haberler verin bize mesela battlefield kırıldı ama haber yapmamışsınız onun yerine bu var.
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2017 00:36
yazıııık merlin yüzünden adam daha evvelden yapabileceği hırsızlıktan daha yeni haberdar oluyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Odoakr
Odoakr 6.02.2017 20:02
Bize ne? Boş gezenin boş kalfası haberler değil gerçek haberler verin artık...
MK Okuru
MK Okuru 9.02.2017 00:34
napsinlar pampa oyun sitesinde referandum anketi veya magazin haberi mi paylaşsınlar.ne yavan ne ilgisiz adamsın be arkadaş.
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2017 22:57
Biz buna Genel kültür diyoruz, ekstra bilgiden ölmessin, gerçek haberden kastettiğin nedir. İstek yap yolla istersen. Biraz daha hoşgörü biraz daha memnuniyet nasıl olur mesela? Sürekli böyle memnuniyetsiz misin. Oyun sitesi adamlar zaten oyun ile ilgili haber yapıyor doymuyor musun? İstedigin nedir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2017 13:40
güzel haber
Kalan Karakter: 300 Gönder
Silmak
Silmak 7.02.2017 06:44
aslında insanın algısını yönlendirmek ne kadar kolay değil mi. insan eli şeklinde eller ve ona uygun eldivenler çiz ve alakasız bir hayvan çizimine dahi insana ait özellikleri aktarabilme imkanı kazan. düşününce garip.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Çizgi Film karakterleri neden eldiven takar?
İlginizi Çekebilir