Cliff Diving (PS Vita)

Özgür Yıldız 1.03.2012 - 14:02
PS Vita'nın AR oyunlarına gözatıyoruz.
Platformlar PS Vita
Cliff Diving (PS Vita)
  • Yapımcı - Yayıncı Sony Computer - Sony Computer
Merlin Puanı 65
Artılar İlgi çekici farklı bir konu, AR özelliği güzel kullanılmış, kendi bölümlerinizi yapabiliyorsunuz
Eksiler Kısa sürüyor, geniş içerik yok, görseller kısıtlı
PS Vita’nın ilginç oyunlarından biri daha karşımızda: Cliff Diving. AR (Augmented Reality) kartlayıla oynanan bu oyundaki amacımız ise yüzücümüzün estetik bir şekilde suya atlamasını sağlamak.

İlginç bir amaç ancak oyunu oynadığınızda siz de ne kadar eğlenceli olduğunu göreceksiniz. AR kartlarından 1 no’lu olanı masaya ya da yere koyduğunuzda bir anda oranın suyla dolmaya başladığını göreceksiniz. Artık orası, yüzücümüzün atlayacağı yer. Peki bu oyun nasıl oynanıyor?

Cliff Diving (PS Vita)
Yüzücümüz atlayacağı noktaya doğru koşuyor ve bu nokta kırmızı renkten sarıya ve nihayetinde yeşil renge dönüyor. Nokta yeşil olduğu anda X tuşuna basmamız ve yüzücümüzün atlamasını sağlamamız lazım. Başlangıçta bütün her şey bu kadar. Ancak ilerledikçe işler daha da karmaşıklaşıyor. Havaya atladığınız sırada beliren bir halkanın içinden geçerken, bu halka da kırmızıdan yeşile renk değiştiriyor ve üzerinde belirtilen X,O, üçgen ve kare butonlarından birine tam yeşil olduğu anda basmanızı istiyor. Kırmızı olduğunda basarsanız atlayışınız başarısız oluyor. Sarıya yakın renkler düşük puanlar verirken, en yüksek puanı ise yeşil renk veriyor ve buna göre daha yüksek puan ve para kazanmış oluyorsunuz.

Puan toplamanın amacı ise yeni bölümler açmak. Her bölüm giderek zorlaşıyor. Atlarken daha hızlı davranmanız ya da daha çok halkadan seri halde geçmeniz gerekebiliyor. Tabi düşeceğiniz yeri de ayarlamanızın önemi de bölüm geçtikçe artıyor.

Cliff Diving (PS Vita)
Ekstra olarak kendi bölümünüzü de yapabiliyorsunuz. Bunun için iki kart kullanıyorsunuz. İlk kart yüksek olan atlanacak yeri belirlerken, ikinci kart suya gireceğiniz kısmı gösteriyor. Böylelikle eğlenceli bölümler yapabilirsiniz.

PS Vita’yla sunulan AR oyunları arasında en eğlencelisi Cliff Diving. Ancak yine de bölüm çeşitliliği ve hikaye gibi kısımlardan eksik kalıyor. Karakterimizi bile değiştiremiyoruz.

Denemeye değer ve kendine bağlayan bir oyun Cliff Diver.


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 14:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cliff Diving (PS Vita)
İlginizi Çekebilir