1/2

Closure

Batuhan Ardor 12.01.2013 - 15:23
Her şeyin bir kapanışa ihtiyacı vardır
Aşağıda yer alan "Closure" hakkındaki güzel inceleme yazısı, Vexisca  nick'li okurumuz Batuhan Ardor  tarafından hazırlanmıştır. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler de her türlü yazınızı mektup2@merlininkazani.com adresine gönderebilirsiniz. Yazı gönderme koşulları için tıklayın

Tür:
Bağımsız yapımcı, Platform
Platform: PC
Geliştirici: Eyebrow Interactive
Yayımcı: Eyebrow Interactive
Çoklu oyuncu: Yok
Çıkış Tarihi: 7 Eylül 2012

Konu platform oyunları  olunca ortaya çok güzel  ve yaratıcı  oyunlar çıkıyor. Puzzle platform oyunu olan  Closure’da bunlardan bir tanesi.

Işık yoksa biz de yokuz…
 Evet yaratıcı olduğunu söylemiştim. Oyunun atmosferi ve müzikleri  gayet güzel . Oyunun atmosferini çok güzel yansıtan müziklere sahip . Tamamen siyah ve beyazdan oluşan platformlar bulunuyor.  Her bölümde farklı farklı puzzle’lar mevcut ve amacımız çıkış kapısına ulaşmak.  Bazı bulmacalar için gerçekten kafa patlatmanız gerekiyor.

Closure
Bastığınız yer aydınlık olsun…
Elimizde küresel bir ışık kaynağı eciş bücüş bir yaratığı yönetiyoruz. Türlü türlü şekillere giriyoruz bölümlerde fakat bu bize bir özellik kazandırmıyor. Oyunda ilerlemek için mutlaka bir ışık kaynağına ihtiyacınız var, ya önünüz aydınlanmış olmalı ya da elinizde bir ışık kaynağı olmalı. Aksi takdirde az önce yürüdüğünüz yerden ışıksız bir şekilde geçemiyor hemen düşüveriyorsunuz sanki orası yokmuş gibi.

Oyunun bütün olayı da bu zaten. Bulmacaları çözerken hep bu özellikten faydalanıyoruz. Misal bir yerden bir yere atlamanız lazım fakat önünüzde upuzun bir duvar var, ne yaparsınız ? Hemen ışık kaynağını alıp duvardan yeteri  kadar uzağa götürürsünüz ki duvar atlıyabileceğiniz kadar küçük hale gelsin. Fakat atladığınız taraf ışıkla aydınlatılmamış olursa yanarsınız.