1/2

Cloudberry Kingdom

Hakan Bozdemir 13.09.2013 - 17:29
Zıpla, koş! Aman dikkat!
Platformlar PC, Mac, PlayStation 3, XBox 360, Wii, PS Vita
Cloudberry Kingdom
  • Yapımcı - Yayıncı - Nintendo
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Platform
Merlin Puanı 78
Artılar -Sınırsız sayıda bölüm, karakter kişiselleştirme, zorlayıcı oyun seviyesi
Eksiler -Bir süre sonra can sıkan sesler, aynı bölüm gelme olasılığı
Bugün, platform türündeki oyunları sevenler için çok güzel bir incelememiz var. İnceleyeceğimiz oyun olan Cloudberry Kingdom ile birlikte ekstra mega ultra zorluğu göreceğiz. Neden böyle bir tabir kullandığımı sizlere şimdiden kısaca açıklayayım. Bu oyunda sınırsız sayıda bölüm bulunuyor. Yani oyunu ne kadar oynarsanız oynayın, oyun bir türlü bitmek bilmiyor. Tabii yukarıda belirttiğim zorluk seviyesini oynamak için oyunu en zor modda açmalısınız. Diğer türlü kolayca geçersiniz bölümleri ve oyunun asıl zevkini alamazsınız. Şimdi gelelim oyunun hikaye kısmına.

Prensesi rahat bak delikanlı!
Cloudberry kingdom yukarıda da belirtmiş olduğum gibi bir platform oyunu. Platform oyunlarında genelde hikaye bulunmaz ya da hikaye üzerinde pek fazla uğraşılmaz. Cloudberry Kingdom’ın geliştiricileri de bunu pek fazla kafaya takmamışlar. Super Mario Bros’un hikayesini bilirsiniz, prenses yardıma muhtaçtır ve bize ihtiyacı vardır. İşte Cloudberry Kingdom’da da tam olarak bu kullanılmış. Prenses kötü biri tarafından kaçırılıyor ve bizim onu kurtarmamız gerekiyor.

Cloudberry Kingdom
Hikaye kısmı zaten ne zamandan beri önemli olmuştur ki platform türündeki oyunlar için. Asıl güzellik oynanış mekaniklerinde zaten. Yukarıda da söylemiş olduğum gibi bu oyunda rastgele oluşan sınırsız sayıda bölüm mevcut. Bu bölümlerin oynanış tarzları da biraz farklı olabiliyor. Mesela bir bölümde hızlı olmanız gerekirken, diğer bölümde daha yüksekten zıplamanız isteniyor. İşte burada Hero Factory devreye giriyor.

Hero Factory kısmında karakterimizin giyinişini, şeklini ve fiziğini değiştirebiliyoruz. Giyiniş ve şekil kısmı işin sadece kozmetik tarafı. Hero Factory’nin önemli olan asıl özelliği karakterimizin fiziğini değiştirebilmek. Fizik ayarlarıyla oynayarak istersek karakterimizi hızlandırıyoruz, istersek de yer çekimini azaltıyoruz. Böylece takıldığımız bölümlerde, farklı taktikler deneyerek o bölümleri kolayca geçiyoruz. Hatta ve hatta karakterimize jetpack takmak bile mümkün.