Çoklu platform oyunlarının ilk tercihi

Murat Halilbeyoğlu 14.01.2013 - 22:27
Eğer mümkünse ben onu alayım
Her hafta sizlere bir anket dunuyor ve ertesi haftanın başında bunların sonucunu sizlerle paylaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta sizlere "Çoklu platform oyunlarda ilk terchiniz nedir?" diye soru sormuştuk ve karşılığında altı adet cevap koyduk.

Aslında ilk bakışta anketimiz daha önceden yaptığımız PC-Konsol kapışmasına benzetilebilir fakat burada sizlerden öğrenmek istediğimiz daha çok oyunlardaki seçeneğinizi ne yönde kullandığınızdı.
Çoklu platform oyunlarının ilk tercihi
Anketin sonuçlarına baktığımızda ise çok büyük bir üstünlükle PC'nin öne çıktığını görüyoruz. %78'lik bir oy oranı alan PC ilk sıraya yerleşmişken ikinci sırada ise %20'lik oy il konsol gelmiş.
Akıllı telefon ve El Konsolları (PSP, PS Vita, N3D, vs...) ise %1 ile onları takip ediyor. Anketimizde hiç oy almayanlar ise Macve Tabletler olmuş.

Buna göre eğer bir oyun bizlere PC, konsol, Mac ve Mobil cihazlar arasında seçim şansı veriyorsa MK Okurları'nın ilk tercihi PC ikinci tercihi ise konsollar oluyor. Bunun sebeplerini ise ilerleyen anketlerde sizlere soracağız ancak şimdilik yeni anketimiz ana sayfada sizleri bekliyor.
Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 13:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Çoklu platform oyunlarının ilk tercihi
İlginizi Çekebilir