Company of Heroes: Opposing Fronts iPad inceleme

Ersin Kılıç 22.08.2021 - 14:53
Company of Heroes: Opposing Fronts iPad sürümü ile karşımıza çıktı. Biz de bu yazımızda oyunun genel hatlarına değindik.

Company of Heroes daha önce mobil sürümü ile karşımıza çıkmış ve iyi aktarılan dinamikleri ile birlikte bizden de övgüler almıştı. Bu sefer ise tıpkı ana oyunda olduğu gibi oyuna yeni görevler ve haritalar ekleyen Company of Heroes: Opposing Fronts mobil platformlar için çıktı. Biz de oyunu iPad üzerinden deneyim etme şansına eriştik.

Company of Heroes: Opposing Fronts iPad inceleme

Company of Heroes: Opposing Fronts iPad inceleme

Company of Heroes incelemesinde bu oyunun bana fazlasıyla Er Ryan'ı Kurtarmak filmini anımsattığını söylemiştim. Belki de Call of Duty 2 ile birlikte bu çıkartmayı en iyi resmeden oyunlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Ana oyunda Normandiya Çıkartması başta olmak üzere 2.Dünya Savaşı'nın önemli cephelerinde yer alıyorduk. Company of Heroes: Opposing Fronts ise tıpkı orjinal versiyonunda olduğu gibi hikaye moduna iki adet Campaign ekliyor. Bunları direkt olarak oyunun ana menüsünde görüyor ve dilediğinizi oynayabiliyorsunuz. Bu sekmelere geçtiğinizde tabi ki kendi içerisinde ilerleyen bir işleyiş sizi bekliyor diyebilirim.

Company of Heroes: Opposing Fronts iPad inceleme

Bu hikayelerden birinde İngiliz ordusunu diğerinde ise belki de çok daha agresif oynayabileceğiniz Alman Panzer Elite birimini kontrol ediyorsunuz. İngiliz ordusu daha savunmaya yönelik ilerlerken oyuna eklenen Alman ordusunda ise dediğim gibi daha çok saldırıya yönelik birimler içeriyor.

Örneğin İngilizlerde havan topları, Cannon'lar ya da minik tanklar ön plana çıkıyor. Almanlara baktığımızda ise uzun menzilli toplar, ağır tanklar ve uçak çağırma gibi özellikler karşımıza çıkıyor. Bu kısımlar tıpkı PC versiyonunda olduğu gibi aynen mobil sürüme de aktarılmış. Güncellemeler rütbe atlamaları ile birlikte oyuna fazlasıyla çeşitlilik getiriyor diyebilirim.

Company of Heroes: Opposing Fronts iPad inceleme

Oyune eklenen bu yeni Campaign görevlerinden Operation Market Garden'da hava indirme birliklerini püskürtmeye çalışırken ve Liberation of Caen kısmında ise stratejik noktaları ele geçirmeye çalışıyrsunuz. Tabi hikaye görevleri dışında oyuna eklenen bu yeni birimler Skirmish kısmında da kullanılabiliyor. 

Daha önce incelemesini yaptığımda Company of Heroes'un iPad sürümünün ne kadar başarılı dinamiklere sahip olduğundan bahsetmiştim. Zaten kontrol kısmında herhangi bir değişikliğe gidilmemiş. Komut tekerleği sayesinde çok rahat bir şekilde dilediğiniz aksiyona girebiliyorsunuz. Yine dokunmatik ekran sayesinde brim kontrolü, yapı takibi gibi kısımlar da en az PC sürümünde olduğu kadar kolay işliyor.

Company of Heroes: Opposing Fronts iPad inceleme

İlerleme ve farklı birimleri seçme konusunda kontrol dinamikleri oldukça rahat ve her detaya dilediğiniz gibi hakim olabiliyorsunuz. Company of Heroes ve dolayısı ile Opposing Fronts genişleme paketi direkt olarak klasik bir port değil. Oyun mobil platformlara aktarılırken hem çözünürlük hem de ekran yerleşimi ona göre tasarlanmış. Biraz önce de bahsettiğim komut tekerleği gibi yeniliklerle birlikte kontrol yapısının da iPad'e uyumlu hale getirildiğini görüyoruz. Ekran diziliminde oyunun dinamiklerini takip etmek çok kolay ama komut tekerlerği resmen eliniz ağayınız oluyor diyebilirim.

Company of Heroes: Opposing Fronts iPad inceleme

Sonuç olarak Company of Heroes: Opposing Fronts genişleme paketi tıpkı orjinal oyunda olduğu gibi oyunun iPad sürümüne de birçok şey kazandırmayı başarıyor. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu oyun gerçekten de strateji türünün en önemli ve iyi örneklerinden birisi. Ana oyunu ve çıkan genişleme paketini iPad üzerinden, dilediğiniz yerde oynamak ise oyunu çok daha keyifli bir hale getirmiş.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2021 19:22
Bu oyuna yıllarımı verdim, mobil cihazlarda oynamak da çok keyifli olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Company of Heroes: Opposing Fronts iPad inceleme
İlginizi Çekebilir