1/4

Compex 2010

Emre Günen 6.12.2010 - 14:04
Merlin'in gözünden Compex 2010 Oyun Fuarı

Bu yıl 35.si düzenlenen COMPEX/GameX Digital Eğlence ve Oyun Fuarı, Lütfi Kırdar Fuar Merkezi'nde, 2 Aralık 2010 itibariyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Yıllardır Türkiye’de oyun dünyasının kalbinin attığı bu özel fuarın bu seneki ana sponsoru da oyunseverlerin yakından tanıdığı Sobee Studios firması. Sobee Studios’u, Türk Oyun Sektörüne kazandırdığı I Can Football ve İstanbul Kıyamet Vakti oyunları ile tanıyoruz. Biz de Merlin’in Kazanı olarak ilk gün itibariyle düzenlenen basın toplantısına katıldık ve fuarda gözümüze çarpan ayrıntıları size aktarmak istedik.

Fuarın gözbebeği Sobee Studios

Fuarın ana sponsoru olması ve basın davetimizin de olmasından ötürü, fuar alanına girer girmez Sobee Studios’un standında aldık soluğu. İki büyük bölümden oluşan Sobee Studios standı, yeşil ve siyah renkleri ile ayırt ediliyor. I Can Football’un tanıtımının yapıldığı bölümde yeşil ton hakim ve dört bir yan yapay çim ile kaplı. İstanbul Kıyamet Vakti’ni deneme imkanı bulan oyuncuların bulunduğu bölüm ise tıpkı bir zindan gibi karanlık atmosfere sahip.

Sobee Studios Genel Müdürü Mevlüt Dinç’in basın açıklaması yaptığı yeşil sahada, öncelikle I Can Football’un durumu hakkında konuşuldu. Sadece Türk oyuncuların değil, yurt dışından da büyük ilgi ile karşılaştıklarını belirten Dinç, 750.000’den fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olduklarının altını çizdi. Bir Türk oyununun bugüne yakaladığı en büyük başarı olduğunu söylersek yanılmayız herhalde. Sürekli gelişmeye devam eden I Can Football’un, hem oynanış açısından hem de görsel yönden gün be gün üstüne koyarak ilerlediğini de sözlerine ekledi.

Açıkçası uzun süredir oynamadığım ve son olarak Dünya Kupası esnasında düzenlenen yarışmalar dolayısıyla takip ettiğim I Can Football’un, yaz aylarından bu yana epey değiştiğine şahit oldum. Sadece görsel yönden değil, oynanış açısından da yenilikler göze çarpıyor. Uzun süredir oynamıyorsanız, bir kez daha bakmanızı öneririm.