Control'ün harita yapısı metroidvania oyunlarıyla benzer olacak

Ahmet Özçilingir 18.06.2019 - 17:04
Tercümesi: Aynı yerlerde dolaşacağız.

E3 2019 sonrasında düzenlenen geliştirici konferanslarına katılan 505 Games ve Remedy geliştiricileri, Control ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Oyunun harita yapısı ile ilgili merak edilenler yanıtlandı.  Geliştirici ekibin yorumlarının ve 8 dakikalık oynanış görüntülerinin yer aldığı videoya aşağıdan göz atabilirsiniz. 

Control'ün harita yapısı metroidvania oyunlarıyla benzer olacak

Control'de farklı bölümlerden geçecek ve yeni güçlerin veya yeteneklerin kilidini açarken diğer alanlara geri dönmeniz de gerekecek. Oyunda daha çok metroidvania türü oyunlarda gördüğümüz harita tasarımı ile karşılaşacağız. Oyuncu dışı karakterlerle konuşabilecek ve onlardan yan görev alabileceğiz. Yeni bölgelere geçmek için bulmacaları çözecek, kilitleri açmamız ve düşmanları yenmemiz gerekecek. Control 27 Ağustos 2019'da PC, PlayStation 4 ve Xbox One için yayınlanacak.

New York'taki gizli bir ajans, dünya dışı bir tehdidin istilasına uğradıktan sonra, Control'ü yeniden ele geçirmek için mücadele eden yeni Yönetici sen oluyorsun. Remedy Entertainment'ın hazırladığı bu doğa üstü 3. şahıs aksiyon-macera oyunu, savaşarak kapsamlı ve tahmin edilemeyen bir dünyada ilerlerken bir yandan da doğa üstü yetenek kombinasyonlarında, özelleştirilebilir ekipmanlarda ve duyarlı ortamlarda ustalaşmanı gerektiriyor. Control, Jesse Faden'ın hikayesini ve Yönetici görevine geçerken başladığı kişisel cevap arayışını ele alıyor. Control dünyasının ve Jesse'nin bu yolculukta tanıştığı müttefiklerinin kendilerine özgü bir hikayesi var. Jesse diğer Büro ajanlarıyla çalışıyor, tuhaf deneyler ve sırları keşfediyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 13:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.06.2019 21:59
Metroidvania türünü kısaca aynı yerleri dolaşacağız diyerek özetlemek, bu türe biraz haksızlık etmek gibi geldi bana. İyi tasarlanmış bir Metroidvania oyunu bana en kral açık dünya oyunundan daha çok zevk veriyor, ama Control'ün dunyası çok bayık bu bir metroidvania oyunu için büyük bir eksi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.06.2019 19:35
bu benim için iyi haber. sandbox oynanışta metroidvania yapıyı seviyorum. darksiders serisi bunun güzel bir örneği.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Control'ün harita yapısı metroidvania oyunlarıyla benzer olacak
İlginizi Çekebilir