Merlin'in Kazanı Merlin'in
Kazanı
Oyun Haber

Counter-Strike: Global Offensive'den Türklere hakaret dolu harita

Bu nasıl bir davranış?!

Counter-Strike: Global Offensive'den Türklere hakaret dolu harita
Geçtiğimiz saatler içerisinde sizlere bu haberimizde, Counter-Strike: Global Offensive için gelen yeni Operation Wildfire isimli yeni operasyon paketimini sizlere tanıtmıştık. Fakat, bu paket ile oyuna dahil edilen haritalardan bir tanesi olan "de_mikla" isimli harita, bir süre sonra içerisinde bulundurduğu ögeler tepkilere neden oldu.

Harita içerisinde baktığımız zaman ilk olarak Atatürk görseli dikkatleri çekiyor. Tabi ne kadar Atatürk'e benziyor siz söyleyin fakat dalga amaçlı olarak yapıldığı açıkca kendisini belli ediyor. Diğer bir ögemiz ise Biçura Bazaar isimli tabela üzerinde yer alıyor. Türk ve Tatar mitolojisinde Kiler Cini olarak bilinen Bayçura yani Bıçura'nın isminin verilmesi ve ayrıca yıl olarak ise 1461 yılının yani Fatih Sultan Mehmed'in Trabzon'u fethettiği tarih olması arasında nasıl bir bağlantı olduğunu anlamak biraz zor olsa gerek. Diğer bir ögemiz ise Biçura'ya ait olan tabela oldu. Tabelaya baktığımız zaman, "Eşek Sürmek" ve "Silah Kavgalar" gerçekten çok manidar bir kelime olmuş özellikle tüm aile için eğlence ibaresi içimizi rahatlattı. Son olarak ise bizler tarafından fark edilen nokta, kebap dükkanının içerisinde yer alan "Sexy Kebap Çıplak Takvimi" dikkatlerden kaçmadı.

Oylama sonucunda ek pakete dahil olan haritanın iki tasarımcı ismine baktığımız zaman, Rus iki kişinin olduğunu görmekteyiz. Tüm bu alaylı ögelerin keşfedilmesi sonrasında Valve firmasına birçok şikayet iletildi. Bakalım, önümüzdeki günlerde nasıl bir karar alınacak merak içerisinde bekler iken; ırkçı ögeler ile dolu bu haritayı buradan inceleyebilirsiniz.

Counter-Strike: Global Offensive'den Türklere hakaret dolu harita - 1

Counter-Strike: Global Offensive'den Türklere hakaret dolu harita - 2

Counter-Strike: Global Offensive'den Türklere hakaret dolu harita - 3

Counter-Strike: Global Offensive'den Türklere hakaret dolu harita - 4

Okur Tepkisi Bu içerik sende ne uyandırdı? İlk tepkiyi sen bırak

Yorumlar (6)

Yorum yap, MK Puanı ve Enerji kazan

Topluluğa katılmak için giriş yap. En az 20 kelimelik onaylanan yorumlar 3 MK Puanı ve 3 Enerji kazandırır.

MO
MK Okuru

Bir resim daha var onda da areclik yazıyo Türkiye yi karalama Hayvanlar

0 puan
B
BladesTR Çırak

Bu ülkeyi sevmeyen insan, çekip gitsin.

0 puan
MO
MK Okuru

Allah'tan haritadaki Türkçe yazılar geri alındı. Ona sevindim.

0 puan
MO
MK Okuru

Warface 25 milyon kullanıcıyla gines rekorlu mmofps Crytek yapımı Türkçe seslendirme ve dublajlı Türk oyunu tavsiye ederim oyun ücretsiz Steam de var kendi sitesinden de indirebilirsin.

0 puan
B
BladesTR Çırak

Kaldırdılar.

0 puan
MO
MK Okuru

Yapım aşamasındayken yapılmış olabilir mi zeki şey? Önceden Atatürk'ün kendi resmi vardı. Teliften dolayı kaldırılıp sahte resim koyuldu. İşiniz gücünüz provoke etmek. Her şeyde art niyet aramyın.

0 puan