Crash Bandicoot 4 korsan sürümü 'daha iyi çalışıyor'

Alparslan Gürlek 29.03.2021 - 11:02
Crash Bandicoot 4 Battle Net sürümü, sürekli online olmayı istiyor. Bu nedenle oyunun korsan sürümü, orijinalinden daha iyi çalışıyor.

Crash Bandicoot 4: It's About Time PC sürümü bildiğiniz gibi 26 Mart'ta Battle.net'e özel olarak yayınlandı. Ancak oyunda herhangi bir online çevrimiçi mod olmamasına rağmen, Crash 4 sürekli online olmayı gerektiriyor. Bunun nedeni ise DRM içermesi ve Blizzard'ın oturum açma sunucuları aracılığıyla sürekli kimlik doğrulama gerçekleştirmesi. Dün oturum açma sunucuları bir süreliğine devre dışı kaldığında, tek oyunculu Crash Bandicoot 4'ü oynanmaz hale getirmişti.

Crash Bandicoot 4 korsan sürümü daha sağlıklı

Sunucular şu anda çevrimiçi olsa da, kesintiler ve sunuculardaki istikrarsızlık, yalnızca tek oyunculu ve yerel LAN modu olan Crash Bandicoot 4 oyuncuları için tedirgin edici. DSO Gaming'e göre oyun ilk çıktığı gün özellikle DRM içermesinin de etkisiyle, direkt kırıldı. Tabi bu durum oyuncuların, oyunu olması gerektiği gibi oynayabilmesiyle sonuçlandı da diyebiliriz. Neticede hiçbir çevrimiçi çok oyunculu modu olmayan bir oyunun, sürekli çevrimiçi olmayı gerektirmesi kadar saçma bir şey olamaz herhalde.

Tasvip etmesek de bu oyunun korsan sürümü, orijinalinden daha iyi çalışıyor. Basitçe korsan indiren oyuncular, orijinal lisanslı kullanıcılar gibi Blizzard'ın oturum açma sunucularının sağlığı için dua etmek zorunda kalmıyor. Battle.net sürümüyle ilgili can sıkıcı bir diğer detay ise, Activision'un henüz konuyla ilgili bir plan duyurmamış olması. Sürekli çevrimiçi DRM kullanmaya zorlayacaklar gibi görünüyor. Her nasıl planlarlarsa planlasınlar, bu oyunu kıran grupları durdurmaya yetmiyor.

Crash Bandicoot 4 korsan sürümü daha iyi çalışıyor

Biz de Crash Bandicoot 4'ün PlayStation 4 sürümünü incelemiştik ve oyun hakkında "Yalnızca ana karakterler değil, Tawna gibi yan karakterlerin de hikayeye etkisini görebilmek mümkün. Bölümlerin başında ve sonunda çıkan ara sahnelerde oldukça iyi bir iş çıkarıldığını da söyleyebiliriz. Ara sahneler hem görsel hem de seslendirme açısından başarılı" ifadelerini kullanmıştık. Eğer sizler de oyunun temel yapısı hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız, incelememizi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Peki sizler bu oyunun Battle.net'e özel yayınlanan online-DRM'li PC sürümü hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen alt tarafta yer alan yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 17.04.2024 00:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2021 05:03
Ben online oyun pek oynamam, zamanım yok. O yüzden oyunu alırım, hakkını verdim mi verdim, onu indirmem, gider korsanını indirip oynarım, uğraşamam bazı oyunların saçma kaprisleriyle.
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2021 22:57
Bir şeyi kullanıyorsam ve durumum da varsa alırım. Ha, ihtiyaca bakmaz, hak haktır.
MK Okuru
MK Okuru 30.03.2021 14:52
Hiç alma. Senin parana Activision'ın ihtiyacı yok. Böyle aç gözlü, CEO'suna 200 milyon dolar bonus verirken 190 tane işçi çıkartan firmaya hiç verme. Git korsan oyna daha iyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2021 15:43
Korsanı indirmeden önce orijinalini alın böylesi sizler için daha hayırlı olucaktır.
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2021 21:23
Güzel ters mantık :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2021 12:46
Bende diablo3 var, o da sürekli internet bağlantısı istediğinden akşamları yoğunluk oluyordu oyun takıla takıla oynanıyordu, bir daha bu tarz internet bağlantısı gerektiren oyunları almam
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crash Bandicoot 4 korsan sürümü 'daha iyi çalışıyor'
İlginizi Çekebilir