1/2

Creative HQ-1600

Hasan Uğur Nayır 21.12.2011 - 14:47
Her ortamda kullanabileceğiniz bir kulaklık
Oyun oynarken klavye, fare, güçlü bir sistem ve görüntü dışında işin içinde ses kalitesi de büyük rol oynuyor. Özellikle benim gibi çoklu oyuncu modunda maçlara girişiyorsanız, asıl faktör burada devreye giriyor. Mesela görülmeyen rakibin ayak seslerini dinleyerek, nereden çıkacağını tahmin etmek gibi anları birçok oyuncu yaşamıştır. Zaten sessiz şekilde oyun oynamak, tatsız bir yemek gibi olur. Creative’in HQ 1600 modeli belki üst düzey bir kulaklık olmasa da, sesli oyun oynamak ve bazı günlük işler için gayet uygun gözüküyor.

Ne kadar rahat?

Kulaklığı taktığımda yastık kısımları kulağımı sardı. Bu yastıklar dışarıdan gelen sesi engellerken, kullanılan deriyle birlikte rahatlık sağlıyor. Kulakta sıcaklık etkisi yapmıyor. Bu etkiyi daha önce kullandığım birkaç kulaklıkta yaşamıştım ve rahatsızlık vermişti. Kafa bandının içinde üst kısma, insanın başını acıtmaması için sünger konulmuş.

Genel olarak kulaklığın tasarımı uzun süreli kullanımlarda rahatsızlık vermemesi için yapılmış ve bunda başarılı olduğu söylenebilir. Ancak birkaç saatlik kullanım sonunda kulaklık yavaş yavaş rahatsızlık vermeye başlıyor ki, bu da birçok kullanıcı için yeterli bir süre.

Creative HQ-1600
Ses kalitesi

Creative HQ-1600 üst düzey bir kulaklık değil. Ses kalitesi bakımından bas ve tizler genelde yeterli düzeyde, ama bas biraz daha ön planda yer alıyor. Dinlediğim tüm farklı ses kayıtlarında bu etkiyi aldım. HQ-1600 günlük işlerini yaparken bir yandan müzik dinlemek isteyenlere ses kalitesi açısından yeterli bir performans sunuyor. Mikrofon olmaması ise online oyunlar için ürünü pek uygun kılmıyor.