CryEngine 3 artık üniversitelerde

Merlinin Kazanı 26.04.2011 - 19:47
Crytek'in en son grafik motoru eğitime katkıda bulunuyor
Crytek firmasının yaptığı yeni bir açıklamaya göre son 12 ayda dünya üzerindeki 250'den fazla üniversite, ücretsiz CryEngine 3 eğitim lisansı için başvurdu. İçlerinde fizik, bilgisayar teknolojileri, mimarlık, sinema-TV, sanat ve tasarım gibi pek çok farklı dalların bulunduğu akademik kurumlar Crytek'in all-in-one oyun geliştirme çözümlerini projelerinde kullanmak istiyorlar.

Küresel Faaliyet Geliştirme Başkanı Carl Jones konu hakkında "Dünya üzerindeki akademik kurumların CryEngine 3'e gösterdikleri ilgiden inanılmaz derecede memnunuz. Bu kadar çok lider üniversitenin bizi teknoloji alanında ilk tercih olarak görmesi bizleri gururlandırdı. Onları hem mükemmel yazılımlar geliştirme bakımından hem de motorumuzu daha ileriye götürme açısından güçlü ortaklarımız olarak görüyor ve bu ilişkinin daha da ilerlemesini çok istiyoruz" dedi.

CryEngine 3 artık üniversitelerde
CryEngine 3 Eğitim SDK'sı, öğrencilerinin son model oyun geliştirme ve gerçek zamanlı 3D teknolojisi konusunda tecrübe kazanmasını isteyen eğitimciler için tasarlandı. Oyun geliştirme, 3D grafik, simülasyon, mimarlık, animasyon, film ve tasarım alanında yapılacak kurslar ve araştıma projeleri için CryEngine 3 en güncel gerçek zamanlı 3D teknolojisine sahip.

Crytek kurucularından Avni Yerli bu kolun önemini şu şekilde açıklıyor: "Daha ilk gününden Crytek firması öğrencilere güçlü bir destek vermeyi ve üniversiteler aracılığı ile CryEngine araçlarını eğitimcilerle paylaşmayı hedefledi. Şimdi ise binlerce öğrenci, dünyanın en iyi geliştiricilerinin ellerindeki projeleri tamamlamak için kullandıkları son teknoloji ürününe erişme imkanına sahipler. CryEngine 3 Eğitim SDK'mız sayesinde, bu öğrencilerin vizyonlarını başarmalarını ve kendi yeniliklerini yaratmalarını sağlayarak geleceğin en büyük geliştiricileri olmasını sağlayacağız."

- Basın Bülteni

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 00:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
CryEngine 3 artık üniversitelerde
İlginizi Çekebilir