CryEngine Nintendo Wii U'ya geliyor

Murat Halilbeyoğlu 14.06.2011 - 14:14
Crytek gözünü yeni platformlara dikti
Crysis serisinin yaratıcısı Crytek'ten yeni bir açıklama geldi. Buna göre firmanın CEO'su Cevat Yerli Crysis 2'de kullanılan CryEngine'in yeni nesil konsollara da taşınacağını belirtti ve buna da Wii U ile başlanacağını söyledi.
CryEngine'in şu anda çok iyi durumda olduğunu belirten Yerli, teknolojinin diğer konsollara yayılmasını şöyle anlattı:

"Pek çok yönden genişliyoruz ve bunlardan bazıları diğerlerine göre daha göz önünde duruyor. Kinect gelecek platformlar için en büyük sürücü konumunda dolayısı ile Kinect önemli bir teknoloji. Bundan yola çıkarak Kinect'in CryEngine destekli olması büyük bir olay ancak benim bahsettiğim şey tam olarak Kinect ile CryEngine'in bir bütün olması."

CryEngine Nintendo Wii U'ya geliyor
"Öte yandan tablet ve mobil cihazlar için de süregelen bir destek söz konusu, ki şu anda bunların üzerinde çalışıyoruz. Henüz ne kadar ilerlediğimizi veya tam olarak neler yaptığımızı şu an için söylemem."

Geçtiğimiz hafta E3'te gösterilen Wii U'nun 2012'de çıkması bekleniyor. Crytek firması da etkinliğin Microsoft basın toplantısında eski ismi Codename Kingdom olan Ryse adlı oyunu Kinect hack and slash türü olarak tanıtmıştı.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 15:59
Kalan Karakter: 300 Gönder
CryEngine Nintendo Wii U'ya geliyor
İlginizi Çekebilir