1/2

Crysis 2 - Crytek'ten Cevat Yerli röportajı

Erkut Köse 10.11.2010 - 21:22
Yine heyecanlı, yine Türkçe!
1 yıl önce...

- Erkut: Mahmut abi, röportaj yapmak istiyorum, bana bir isim söyle.
- Mahmut: Cevat Yerli.
- Erkut: Abi koca Crytek'in patronunu nasıl bulayım? Daha düşük bir hedef göstersen?
- Mahmut: Olmaz, Cevat Yerli diyorum.

Günümüzden bir kaç gün önce...

- Erkut: Mahmut abi, röportaj yapmak istiyorum, bana bir isim söyle.
- Mahmut: Cevat Yerli.
- Erkut: Tamam, bu kez başardım!!!


Crysis 2'yi hepimiz merak ediyoruz, hepimiz heyecanla bekliyoruz. Her gün oyun dünyasındaki gelişmelere göz attığımızda, mutlaka hakkında yeni bilgiler öğrenmek istediğimiz yapımlardan bir tanesi de o çünkü. Cevabını almak istediğimiz de bir sürü soru var haliyle, ama bakalım Crytek de her detayı gözler önüne sermeyi seviyor mu?

Merlin'in Kazanı (MK): Büyük oyunlar, büyük beklentilerle geliyor. Crysis gibi oldukça başarılı bir yapımın devamını hazırlamak üzerinizde nasıl bir baskı yaratıyor?

Cevat Yerli (CY): Tabii ki üzerimizde bir baskı bulunuyor, ama bu baskı, oyunseverlerin ve piyasanın beklentilerinden kaynaklanmıyor. Biz her zaman kendimize baskı yapıyoruz, çünkü her zaman benzeri olmayan bir oyun üzerinde çalışıyoruz. Bu, Crysis 2'de de aynı. Bildiğiniz gibi bu kez sadece çok iyi bir bilgisayar oyunundan öte, çok iyi bir de konsol oyunu yapmaya çalışıyoruz. Bu bizim konsollardaki ilk deneyimimiz. Bu da ister istemez bir baskı oluşturuyor zaten.

Crysis 2 - Crytek'ten Cevat Yerli röportajı
Ayrıca Nanosuit 2 ile de yine yenilikler yapmaya çalışıyoruz. "Bu, oyuna en iyi nasıl yansıtılır" düşüncesi bile bir baskıdır. Biz her zaman kendimizde baskı yapıyoruz, çünkü biz oyun yapmanın yanı sıra, oynamayı da çok seviyoruz! İki çeşit görevi bir araya getirmek, kendi kendine baskı yapmaktır. Her zaman en iyisini istersiniz!

MK: İlk oyunda bütün bölümlerin ormanlık alanlarda geçmesinden şikayet ediliyordu. Bu yeni oyunun New York'ta geçmesinin bununla bir ilgisi var mı?

CY: Aldığımız yanıtlara, tepkilere her zaman kulak veriyoruz, ama asıl mesela, Crytek şirketi olarak yeni bir şey denemek istediğimiz gerçeğidir. Oyunseverlerimiz balta girmemiş ormanlardan şehir ortamına taşımak istedik. New York, tanınmış bir şehir. Şehir yapısı, oynanış bakımından daha çok imkân sağlıyor. Böylece oyunculara daha çok taktik amaçlı imkânlar sağlıyoruz. İsterseniz karadan oynayabilirsiniz, isterseniz binaların üzerinden ilerleyebilirsiniz. Bu imkânı ormanlık alanda tam olarak veremiyorsunuz. Bu da diğer bir sebep.