1/4

Crysis 2 hakkında kısa kısa - Bölüm 2

Mahmut Saral 15.11.2010 - 16:38
Crysis 2'nin nabzını tutmaya devam
Crysis 2 bekleyişi sürüyor. Herkes New York’a adım atıp, Nano-Suit elbisenin nimetlerinden yararlanmak, biraz da uzaylı avlamak istiyor. Tüm bunlar için daha vakit var...

Crysis 2 için bir makale hazırlamış ve oyunla alakalı olarak öne çıkan başlıkları, açıklamalarıyla sizlere sunmuştuk. Okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Şimdi de size ikinci bölümü sunuyoruz. İyi okumalar.

Crysis 2’de hikâye çok önemli

Oyunlar değişmeli mi, yoksa aynı mı kalmalı? Biraz daha genelleme yapalım, oyunlarda onlara farklılık katacak yenilikler kullanılmalı mı, yoksa bilinen yöntemler mi izlenmeli? Herkesin bildiği gibi Crysis 2’nin senaryosunu yazması için Richard Morgan ile anlaşılmıştı. Morgan, bu aşamadan sonra adeta sazı eline aldı ve birçok oyun hakkında eleştirel yorumlarda bulundu. Halo’nun hikâyesine “saçmalık” yakıştırmasını yapması, eminim çoğu oyuncunun aklında önemli bir yer edinmiştir. Peki, ona göre yeni FPS’ler nasıl olmalıydı. Morgan, bu konuya John Carmack’i örnek vererek başladı ve...

Teknoloji hızla gelişiyor ve biz ona yetişmek için bayağı çaba sarf ediyoruz. Artık hikâyeler eskisinden daha fazla önem kazanmış durumda. Bir kaç yıl öncesine bakarsanız John Carmack, oyunlardaki hikâyeleri porno filmlerle benzer tutmuş, her iki platformda da bu unsurun sadece “olmuş olması gerektiği için” yer aldığını belirtmişti. Ama şimdi baktığımızda John Carmack’in fikirlerinin değiştiğini görüyoruz. id Software, Doom 4’ü yazması için Graham Joyce ile anlaştı ve o çok önemli bir isim.

Crysis 2 hakkında kısa kısa - Bölüm 2
Kısaca bu örnek bile, oyunlarda hikâye unsurunun ne denli önemli olduğunun bir kanıtı.
Önceki Crysis oyunları için “teknolojisi bol, ama senaryo olarak vasat” yakıştırmasını yapan birçok kişi oldu. Crysis 2 ise, görselliğinin yanında, senaryosuyla da insanları etkileyecek. Bir bina enkazında bulduğunuz ufak notlar bile senaryonun gidişatında size önemli detayları gösterebilecek.

Hiç bir zekâ, insan zekâsından üstün değildir. Ama duygusuz bir robot, insanların düştüğü hatalara düşmeyebilir.

Crytek’in önemli isimlerinden Nathan Camarillo, Crysis 2’deki yaratıkların zorlayıcı olacağını söylemişti. Burada devreye yapay zekâ unsuru giriyor. Crysis’in open world bir oyun olması, oynayan kişiye ilerleyebilecek birden fazla yol ve uygulayabilecek birden fazla yöntem sunuyor. Fakat bu kez bu yol ve yöntemleri düşmanlar da daha iyi değerlendirecek. Bazı videolarda da gördüğümüz üzere, yeni yapımda bizi devasa ve bayağı tehlikeli robotlar karşılayacak. Tabii ki üzerleri ağır silahlarla dolu. Genelde bu arkadaşlar, bizi pusuya düşürmek için fırsat kollayacak, bu esnalarda hızlı hareket edecek, hatta zıplayacaklar. Tahmin edin bizim ne yapmamız gerekiyor?