1/3

Crysis 3 - İlk Bilgiler 2

Mahmut Saral 25.04.2012 - 17:02
Av ve avcı, yer değiştiriyor!
Crysis geri dönüyor! Geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurulan ve ilk videosu yayımlanan Crysis 3'ün, yeni bilgileri de gelmeye devam ediyor. Oyun hakkında hazırladığımız ilk yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Şimdi gelin, yeni bilgiler olarak neler açıklanmış, birlikte bakalım.

Yıllar sonra geri dönüş

Crysis 3, 2047 yılının New York'unda geçiyor. Anlayacağınız, Crysis 2'nin 20 yıl sonrasında geri dönüyoruz dünyanın en gelişmiş şehirlerinden biri olan New York'a. Tabii artık eski halinden bir eser kaldıysa... Uzaylı Ceph ırkının devam ettirdiği yoğun saldırılar sonucunda insan ırkı yok olmanın eşiğine geliyor ve tüm dünya üzerinde büyük yıkımlar gözleniyor. Öte yandan Cell Industries de boş durmuyor ve "Nano Kubbe" adını verdiği teknolojiyle dünyanın birçok bölgesindeki yaratık varlığını hapsetmeyi amaçlıyor. Her iki tarafın da dışında, öncelikle kendi intikamları, sonrasında da dünyanın kaderi için savaşmayı seçen adamlar, New York'tan arta kalanlara ayak basıyor; Prophet, Alcatraz ve Psycho. Crysis 3'te her zamankinden daha fazla sorumluluk alacak ve ölüme bir o kadar daha yaklaşacağız.

Göğün altındaki kubbeler

Nano kubbeler, hem tehlikenin boyutlarının artmasını engelleme amacı taşırken, hem de karakterlerimize birçok avantaj sağlayacağa benziyor. Crytek'ten Rasmus Højengaard, standart şehir savaşlarının ötesine geçmek istediklerini ve nano kubbelerin de farklı bir sanatsal vizyon oluşturma fırsatını doğurduğunu dile getiriyor. Her kubbenin altında farklı coğrafik özellikler ve bu özelliklere göre belirlenmesi gereken savaş taktikleri bulunuyor. İlk yayımlanan videoda, örneğin şehrin bataklıklarla kaplı bölgesini görüyorduk. Bunun yanına yağmur ormanlarını, kurak toprakları ve uzun otlarla kaplı sulak bölgeleri de ekleyin. Nano kubbeler hakkında Højengaard, sand box tarzda bir oyun için harika olacağını düşünüyor. Umarız yanılmaz.

Crysis 3 - İlk Bilgiler 2