1/2

Crysis 3 - İlk Bilgiler

Mahmut Saral 20.04.2012 - 11:56
Crysis 3 duyuruldu! İşte elimizdeki bilgiler
Ve sonunda Crysis 3, resmi olarak duyuruldu! Günlerdir süren söylentiler sona erdi ve Nano Suit'li kahramanımız, New York'un yıkık yapılarının arasında bize selamını çaktı. Bu kez yapacağımız daha fazla şey, görmemiz gereken daha fazla hesap var. Kolay değil, hem işgal daha büyük, hem de düşmanlar daha fazla. "Bunca düşman bize çok gelmez mi" demeyin, çünkü eski bir dostumuz da geri dönüyor Crysis 3 ile. İşte büyük ihtimalle serinin en gelişmiş ve en iyi oyunu olacak Crysis 3 hakkında şimdiye kadar gelen bilgiler...

Bu kez işler ne tropik bir adayla, ne de New York'la sınırlı...

2047 yılında, New York'tayız. İkinci oyunda gerçekleşen büyük savaşın ardından Prophet (Alcatraz), Crynet tarafından hapse atılıyor ve dünya üzerinde o ana kadar görülmüş en büyük işgal gerçekleştiriliyor. Üçüncü oyunda, Ceph istilasının tamamlanması sonucu, dünya üzerindeki istila etkilerini göreceğiz. Tabii senaryo, yine Prophet'ın etrafında gelişecek. Çünkü onun dediğine göre, "Bu bir intikam görevi." Ayrıca ana görevlerin dışında, bu kez gerçekleştirebileceğimiz bazı yan görevlerin de olacağı söyleniyor. Crysis 3, tam anlamıyla bir sandbox (Açıklayıcı olması için "açık dünya" diyelim) oyun olarak hazırlanıyor. Hiçbir sınır, gizli perde ve benzeri durumla karşılaşmayacağız.

Crysis 3 - İlk Bilgiler
Crysis 3'ün hikayesi, Steven Hall tarafından yazılıyor. İkinci oyundaki senaryo akışı, şüphesiz ki ilk oyuna göre daha detaylı ve doyurucuydu. Crysis 3'te de işlerin daha ileri götürülmesi planlanıyor. Oyun boyunca yaşayacaklarımız, sadece New York'un yıkık binaları ve caddelerinde sınırlı kalmayacak. Ayrıca şehrin dış bölgelerini de görebileceğiz ve buralar, bize Crysis 1'de gerçekleştirilen ilk yaratık saldırısının ardından yaşanan donmuşluk hissini verecek. Anlayabileceğiniz üzere, New York şehrinin çevresi, donmuş, soğuk bir dokuyla kaplı olacak.

Peki, çevresinden söz ettik de, New York nasıl?

Biliyorsunuz, Crysis 1 ve Warhead'te, ormanlık alanlarda mücadele ediyorduk. Crysis 2'yle birlikte dev yapıların gelmesi, aynı zamanda dikey oyun biçimini de getirmişti. Binaların üzerinde hareket edip, aşağıya doğru ani ataklar gerçekleştirebiliyorduk. Crysis 3 ise, Crysis 2 ve önceki Crysis oyunlarının oynanış mantığını bir araya getirerek, yeni özelliklerle geliştiriliyor.

Artık New York'ta sadece istila sonrasına ait yıkık yapılar yok. Yapıların etrafını saran dev sarmaşıklar, bir zamanlar arabaların kullandığı yolları kaplamış ağaçlar, kısacası ormanlık bir görüntü var. Yapımcılar işte buna, Crysis 1 ile Crysis 2'nin kombinasyonu diyor. Yeşil bitki örtüsüyle, gelişmiş teknolojik yapıların bir araya geldiği serideki ilk oyun olacak Crysis 3.