1/3

Crysis - PS3

Mahmut Saral 15.10.2011 - 18:23
Crysis: PC'deki kriz, şimdi de konsollara taşındı!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Crysis - PS3
  • Yapımcı - Yayıncı Crytek Studios - EA Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 88
Artılar Kaliteli grafikler, sesler, özgür ve alternatifli oynanış
Eksiler Bazen performans sorunları yaşanabiliyor. Multiplayer modu komple çıkarılmış
İlk Crysis, benim de dahil olduğum birçok oyuncu için çok iyi bir FPS'ydi. Hala da öyle olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle zamanına göre bir hayli gelişmiş görselleri, özgür oynanış tarzı ve Nano Suit gibi güzellikleriyle kalbimizi çalmıştı, ki üzerine bir de ülkemiz için özel Türkçe seslendirme çalışması gelince tadından yenmemişti.

PC'ye özel olarak geliştirilen Crysis için yıllardır süre gelen bir söylenti ve aynı amaca hizmet eden bir soru vardı; "Crysis'in konsollara gelme ihtimali?" Yıllardır tartışıldı durdu, söylenti haberler yapıldı, iddialar sunuldu, ama sonuç yakın bir zaman kadar değişmedi. En sonunda sahneye Crytek çıktı ve "Evet, oyunu konsollar için 4 Ekim'de çıkarıyoruz" açıklamasını yaptı. Crysis, artık PS3 ve X360 için dijital olarak indirilebilir durumda. Eğer yıllardır bu oyunu konsolunuzda hayal ettiyseniz, artık hayal olmaktan çıkan bu oyunu rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Hikaye neydi?

Lingshan Adaları'ndan alınan acil yardım çağrısı üzerine yola koyulan özel bir birlikteki Nomad isimli askeri kontrol ediyoruz. Bu adada bir grup arkeoloğun yaptığı çalışmalar sonucunda, henüz ne olduğu tam olarak bilinmeyen sonuçlara ulaşılıyor. Her şeyin analiz edilip netleştirilmesi için ise, tabii ki daha fazla araştırma yapmak gerekiyor, ama işin içine Kore Halk Ordusu girince işlerin boyutu da değişiyor.

Crysis - PS3
Oyunda iki ana düşmanımız var. İstemeden de olsa biri Kore ordusuna mensup askerler, diğeri de bu dünyaya ait olmayan, Kore askerlerine nazaran çok daha güçlü uzaylı yaratıklar. Crysis'te öncelikli amacımız hayatta kalmak. Ardından da arkeolog gruba mensup canlı birilerini bularak, bu adadan sağ sağlim bir şekilde kurtarmak. Çünkü elde edilen bilgiler pek net olmasa da çok önemli ve sonraki araştırmalar için yol gösterici özelliğe sahip.

Paraşütlerinizi açın

Crysis'in o bildiğimiz açılış videosunun ardından seçimlerimizi yapıyor ve oyuna balıklamasına atlıyoruz. Kolay mı, yıllardır beklenen Crysis, konsollar için satışa sunulmuş. Uçaktayken yapılan konuşma esnasında hemen yıllar öncesinde, oyunu ilk kez açtığım anı hatırladım. O zamanlar bayağı etkilemişti beni bu sahne. Karakterlerin yüz detayları, kostümlerindeki detaylar ve tabii ki Türkçe seslendirme usnuru çok etkileyiciydi. Tabii Crysis'in konsol sürümlerinde de Türkçe dil desteğinin olduğunu belirtelim.