Crysis Remastered sistem gereksinimleri

Ersin Kılıç 14.09.2020 - 15:27
Crysis Remastered sistem gereksinimleri açıklandı. Peki ama sizin bilgisayarınız Crysis Remastered kaldırabilecek seviyede mi?

Crysis Remastered sistem gereksinimleri oyuncuların bu sürüm ile ilgili en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Hatırlayacağınız gibi orjinal oyun ilk çıktığı dönem uzun bir süre bilgisayarlarımızı zorlamış ve donanım testlerinin gözde yapımlarından biri olmayı başarmıştı. Peki bilgisayarınız Crysis Remastered sürümü için hazır mı?

Crysis Remastered sistem gereksinimleri belli oldu

CryEngine grafik motoru ile geliştirilen Crysis Remastered sistem gereksinimleri listesine baktığımızda firmanın minimum ve önerilen şeklinde iki farklı konfigrasyon yayınladığını görüyoruz. Minimum tarafta işlemci olarak Intel Core i5-3450 ya da AMD Ryzen 3 tercihleri listelenmiş. 8 GB bellek ile birlikte depolama alanında ise 20 GB kullanılabilir alan gerektiğini görüyoruz. Oyunun normal sürümüne göre tabi ki kapladığı alan biraz artmış ama günümüz oyunlarına kıyasla çok daha mütevazi olduğunu söyleyebiliriz. Ekran kartı olarak NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti ya da AMD Radeon RX 470 tercihlerini görüyoruz. Minimum sistem gereksinimlerinin oyunu 1080P'de açabilecek şekilde ele alındığını da söyleyebiliriz.

Önerilen sistem gereksinimlerine baktığımızda ise ilk olarak ekran kartı tarafında NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti ya da AMD Radeon Vega 56 dikkat çekiyor. Önerilen sistem gereksinimlerinin 4K için listelendiğini düşünecek olursak optimizasyon konusunda oyunun iyi bir iş çıkardığını varsaymak mümkün. Çünkü büyük bütçeli yapımlarda bu kartların 4K için yeterli olamayacağını söyleyebiliriz. İşlemci tarafında Intel Core i5-7600K ve AMD Ryzen 5 serisi listelenirken bellek tercihi ise 12 GB olarak kullanılmış. Oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimlerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Crysis Remastered Minimum Sistem Gereksinimleri

• İşletim Sistemi : Windows 10
• İşlemci: Intel Core i5-3450 ya da AMD Ryzen 3
• Bellek: 8 GB
• Depolama: 20 GB kullanılabilir alan
• DirectX: Sürüm 11
• Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti ya da AMD Radeon RX 470
• Ekran Kartı Belleği: 1080p çözünürlükte 4 GB ekran kartı belleği

Crysis Remastered Önerilen Sistem Gereksinimleri

• İşletim Sistemi : Windows 10 (64-bit) Son Güncelleme
• İşlemci: Intel Core i5-7600K ya da AMD Ryzen 5 veya daha iyisi
• Bellek: 12 GB
• Depolama: 20 GB kullanılabilir alan
• DirectX: Sürüm 11
• Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti ya da AMD Radeon Vega 56
• Ekran Kartı Belleği: 4K çözünürlükte 8 GB ekran kartı belleği

Crysis Remastered sistem gereksinimleri

Crysis Remastered Konusu

Crysis serisi bildiğiniz gibi Yerli kardeşler (Cevat, Faruk ve Avni) tarafından kurulan Crytek firmasının en bilinen işi. Bilim kurgu türündeki serinin ilk oyunu Crysis Remastered başlığı altında tekrar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda çok daha iyi kaplama, ışıklandırma gibi detayların yanı sıra Ray Tracing desteği de bulunacak. Yani cam ve metal gibi yüzeylerde ışın izleme etkilerini çok daha net ve akılda kalıcı bir şekilde göreceğiz. hatta seri ile bütünleşen Nanosuit üzerindeki yansımalar da net bir şekilde oyuna aktarılmış olacak. Yani Crysis Remastered'ın isminin aksine görsel açıdan klasik bir remastered sürümünden farklı olacağını söylemek mümkün.

İlk oyunun konusunu hatırlayacak olursak aslında her şeyin Kuzey Kore yakınlarındaki bir adada başladığını görüyoruz. Bu adada bir uzay mekiğinin keşfedilmesi ile başlayan hikayemiz bizi oldukça sürükleyici bir kurgunun içerisine bırakıyordu. Oyunda Birleşik Devletler Delta Timinin deneyimli isimlerinden biri olan ve Nomad lakabıyla bilinen Jake Dunn'ı kontrol ediyorduk.

Tabi Crysis grafikleri dışında biraz önce de bahsettiğin Nanosuit (Nano kas giysisi) oynanışıyla sevilmeyi başarmıştı. Bu zırh sayesinde süper asker diyebileceğimiz bazı özelliklere kavuşan karakterimiz saldırılara karşı korunmasının yanı sıra atak yönünden de bazı özelliklere kavuşuyordu. Nanosuit isimli bu özel zırhımızda genel olarak maksimum zırh, maksimum güç, maksimum hız ve karakteri görünmez bir yapıya sokan pelerin özelliğimiz bulunuyordu. 2008 yılında çıkan ilk oyun özellikle bilim kurgu teması ve o dönem alışık olmadığımız grafiksel detayları ile serinin diğer oyunlarına da kapı açmıştı diyebiliriz.

Crysis Remastered sistem gereksinimleri

Crysis Remastered çıkış tarihi

Crysis Remastered sürümü PC, PS4 ve Xbox One platformları için 18 Eylül 2020'de çıkacak. Oyunun Nintendo Switch versiyonu ise hali hazırda geçtiğimiz ay eShop'taki yerini aldı. Buradan Crysis Remastered Switch inceleme yazımıza göz atabilir ve oyunun bu sürümü hakkında detayları öğrenebilirsiniz.

Aslında oyunun tüm sürümleri geçtiğimiz ay Nintendo Switch versiyonu ile birlikte çıkacaktı. Fakat yayınlanan ilk ekran görüntülerinden sonra grafiksel kalite bazı tepkileri de beraberinde getirdi. Bu tepkiler üzerine oyunun PC, PS4 ve Xbox One sürümlerini erteleyen Crytek, çok daha iyi bir görsel kalite sözü vermişti. Nitekim oyunun yayınlanan ekran görüntüleri ve grafiksel kalitesine değinen videolarına göz attığımızda bu ertelemenin ne denli işe yaradığınız da net bir şekilde görüyoruz.

Son olarak Crysis Remastered oyununun tıpkı orjinal versiyonda olduğu gibi Türkçe altyazı ve dublaj seçeneklerine sahip olacağını da hatırlatalım. Oyunu yenilenmiş görselleri ile Türkçe dublaj oynamak gerçekten de çok keyifli olacak. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, lütfen sistem gereksinimleri ve oyun hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 18:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crysis Remastered sistem gereksinimleri
İlginizi Çekebilir