1/6

Crystal Graziano, farklı bir cosplay ve oyuncu

Merlinin Kazanı 1.04.2012 - 14:42
Oyunlar ve cosplay üstüne keyifli bir söyleşi
Cosplay'ler her yerde karşımıza çıkıyor. Özellikle oyun fuarlarında birçok oyun karakterinin gerçeğine rastlayabiliyoruz. Cosplay dünyasından Crystal Graziano ile bir röportaj yaptık. Daha önce birçok etkinlik ve fuarda rastladığımız Graziano ile oyunlar ve cosplay üzerine keyifli bir sohbet oldu. İyi okumalar.

1- Seni modelliğin, oyunculuğun ve cosplay’lerin ile tanıyoruz. Peki gerçekte kimsin? Bu tarz röportajların klasiği olan soruya gelecek olursak kendini tanıtır mısın?

Kendimi bildim bileli video oyunları oynuyorum. Bu sayede manga, anime ve çizgi romanlara da sardım. Ben ineklerin (Nerd) bulunduğu bir evde yetiştiğim için orada çok doğal bir gelişmeydi. İlk cosplay’imi 2005’te Final Fantasy 7’deki Aerith ile yaptım ve o zamandan beridir bağımlısı oldum. Cosplay sayesinde kocamla tanıştım, iyi arkadaşlar edindim ve Hideo Kojima’dan kazandığım Japonya gezisi gibi ödül kazandıran tecrübeler edindim. Cosplay’lerim şu sıralar hazırlanmakta olan online oyun Firefall tarafından sponsor ediliyor. Bütün bu ineklik aktivitelerimin yanında ayrıca yemek yapmaktan ve köpeğimle oynamaktan da çok hoşlanırım.
 
Crystal Graziano, farklı bir cosplay ve oyuncu
2- Bir cosplay’e hazırlanırken en çok nelere dikkat edersin? Kostümlerini nasıl hazırlarsın?

Bir cosplay yaparken onun olabildiğince gerçekçi ve hatasız yapmaya çalışırım. Benim için kumaş seçimi çok önemlidir dolayısı ile karakteri gerçek dünyaya en iyi yansıtacak kumaşı seçmeye çalışıyorum. Öte yandan bütün diğer parçaların doğru ölçüde olması için de elimden gelenin en iyisini yaparım ve kostümümü üzerime mükemmel oturacak şekilde ayarlamaya çalışırım. Amacım her zaman için kostüm giymiş bir kızdan çok mümkün olduğunca o karaktere benzemektir.

3- Başka hangi cosplay’leri yapmayı planlıyorsun?

Yapmak istediğim bir sürü cosplay var bunlardan bu sene içinde yapacaklarımdan bazıları; Soul Calibur V’ten Ivy, Zone of Enders’tan Ken Marinaris ve bir de Metal Gear Solid 4’teki Raiden cosplayimi bitirmek istiyorum.