Crytal Dynamics'in yeni IP nasıl ortaya çıktı?

Murat Halilbeyoğlu 25.06.2012 - 14:16
Firma tarzını mı değiştiriyor?
Geçtiğimiz hafta sizlere şu sıralar kendisinden yeni Tomb Raider'ı beklediğimiz Crystal Dynamics'in farklı ve yeni bir IP üzerinde çalıştığını söylemiştik.

Peki neyin nesidir bu yeni oyun? İşte bu manada yapımcı Scot Amos yeni IP'nin geçmişe sünger çekilmesi kararı ile ortaya çıktığını belirtti.

Crytal Dynamics'in yeni IP nasıl ortaya çıktı?
"Square ve Crystal'ın bakış açılarının kombinasyonları oldukça ilginç. Firmanın yaptıklarını gördüğümüzde pek çok büyük mülkiyetin anıtı gibiler. Onların geçmişine bakarsanız yaptıkları oyunları, ellerindeki oyunlara, şu anda bile o oyunların yeni versiyonlarını yaptıklarını görüyorsunuz."

"Bütün bunları söylerken, yani muhteşem IP'lere sahip olduğunuzu belirtirken yakın geleceğe de bakmak gerek. Konsol tarafı için neler geliyor? Bundan sonra ne olacak? Dolayısı ile temiz bir sayfa ile başlamak mantıklı."

"Biz bu tür cesur bir adım attık. 'Hadi' dedik 'Yeni birşeyler yapalım, hiç ayağımızı sokmadığımız bir havuza girelim. Bir deneyelim, en başından tamamen kendi yeteneklerimiz ile yeni bir oyun yapalım.' Gelecek için bundan daha iyi bir tecrübe olabilir mi?"

Öte yandan Amos firmaya bu yılın başında geçen eski God of War patronu Cory Barlog'un bu yeni IP'de çalışmayacağını onun "tamamen farklı bir IP" kısmında bulunduğunu belirtiyor.

"Arada bir kafeteryada karşılaşıyoruz onunla ancak o tamamen farklı bir IP üzerinde çalışıyor. Benim yeni IP'im ile hiç bir bağlantısı yok."

IP (Intellectual Property): Tam çevirisi fikir mülkiyeti demek. Kabaca tabiri ile bulunan bir fikrin ve o fikir ile ilgili tüm yan ürünlerin kullanım ve sahiplik hakkını tekeline almak.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 08:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crytal Dynamics'in yeni IP nasıl ortaya çıktı?
İlginizi Çekebilir