CRYTEK Eğitimleri Başlıyor!

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
CRYTEK Eğitimleri Başlıyor!
Oyun geliştirme ve animasyon teknolojileri alanındaki Ar-Ge faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve mevcut fikirlerin ticarileşmesini hedefleyen “ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi” (METUTECH-ATOM) 6-10 Ekim tarihleri arasında gelmiş geçmiş en iyi oyun motorlarından biri olarak kabul edilen CryEngine2’nin eğitmenlerini ağırlayacak.

Çok kısa bir süre önce faaliyete geçmesine rağmen, Türkiye ve dünyadan pek çok şirket ve kuruluşun desteğini alan METUTECH-ATOM, 2 aylık yaz dönemi boyunca gerçekleştirdiği yoğun eğitimlerin seviyesini yükselterek, Crytek ile CryEngine2 eğitim lisansı anlaşması imzaladı ve dünyada bu lisansa sahip olan 7. kurum oldu.

CryEngine2 eğitim lisansı ile birlikte 6-10 Ekim tarihleri arasında METUTECH-ATOM’da başlayacak eğitimlerin ilk aşaması, 3 paralel oturum olarak (art-sanat, code-programlama, design-harita tasarımı) farklı disiplinlere hitap edecek şekilde planlandı. Bu eğitimler, Intel ve Asus desteğiyle sağlanan teknik altyapı ile birebir uygulamalı ve ingilizce olarak verilecek. Crytek ekibinden gelecek uzmanlar, oyun geliştirme sürecindeki tüm aşamaları, yeni teknolojileri ve işin inceliklerini, bu eğitim için seçilmiş kişilerle 1 hafta boyunca paylaşacaklar. Eğitimlerden hemen önce, ilgili herkesin katılımına açık bir seminer düzenlenecek.

Bir haftalık eğitim süresince elde edilen birikim ve eğitim lisansının sunduğu (eğitsel videolar, dökümanlar ve kaynak kodları... gibi) pek çok olanak, ATOM’daki proje geliştirme ekiplerinin fikirlerini hayata geçirmelerinde önemli rol oynayacak. Ayrıca, eğitimden sonra gelebilecek olası teknik sorular, CryEngine2 sitesindeki forumlar üzerinden ilgili Crytek yetkilileri tarafından bizzat yanıt bulacak.

Ayrıca, Crysis’in paralel öyküsü olan Crysis Warhead’in ülkemizde Eylül ayı ortasında çıkmasını öngören Crytek, eğitim sürecinde bu yeni oyun hakkında daha detaylı bilgi verecek.

Crytek’in başında ve aynı zamanda kurucuları olan Yerli Kardeşler, METUTECH-ATOM’a destek vermekten ve böylece Türkiye’de oyun sektörünün temellerini atacak böyle bir girişime katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını; ayrıca oyun geliştirme üzerine yeterli ilgi ve potansiyeli gördükleri takdirde, desteklerinin artarak devam edeceğini belirttiler.

CryEngine2’nin 1 hafta boyunca devam edecek ilk aşama eğitimlerine katılmak isteyenlerin,

https://www.metutech.metu.edu.tr/tkbs/crytekbasvuru

adresinde yer alan online başvuru formunu 26 Eylül Cuma gününe kadar doldurmaları gerekmekte. Başvurular üzerinden Crytek’in belirlediği kriterlere göre yapılacak değerlendirmeler sonucunda, 3 farklı eğitim için seçilen potansiyel girişimciler ve öğrenciler, herhangi bir katılım ücreti ödemeden eğitimin tüm olanaklarından faydalanacaklar.

Eğitim Başvuruları: 15 Eylül – 26 Eylül 2008

Cry engine 2 tanıtıcı semineri: 6 Ekim Pazartesi-10:00 (ODTÜ Teknokent)

Cry Engine 2 Eğitimleri İlk Aşama: 6 - 10 Ekim 2008
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 01:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
CRYTEK Eğitimleri Başlıyor!
İlginizi Çekebilir