Crytek, PlayFusion firması ile stratejik ortaklığını duyurdu

Ersin Kılıç 25.03.2018 - 01:35
CryEngine için yeni atılımlar

Crytek, PlayFusion “Geliştirilmiş Gerçeklik Motoru” özelliklerini CRYENGINE'a entegre ederek, CRYENGINE lisans sahiplerine yeni bir oyun geliştirme aracına ve özelliklerine erişim imkanı sağlıyor. Özellikle arttırılmış gerçeklik ve eğlence odaklı interaktif projeleri ile ön plana çıkan ve sektörünün liderlerinden biri olmak konusunda yükselen PlayFusion, Frankfurt merkezli bağımsız oyun ve teknoloji geliştirme stüdyosu ve ödüllü CRYENGINE’in sahibi olan Crytek ile stratejik bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu anlaşmaya göre PlayFusion, Crytek firmasına, CRYENGINE’in yeteneklerine eklemesi için Geliştirilmiş Gerçeklik Motoru’nun lisansını verecek.

Crytek ve PlayFusion ortaklığı duyuruldu

Crytek kurucusu ve CEO’su Avni Yerli bu ortaklık hakkında şunları söyledi: “PlayFusion’ın Geliştirilmiş Gerçeklik Motoru teknolojisi, zaten güçlü ve lider oyun geliştirme platformumuz olan CRYENGINE’e yeni nesil ve çoklu oyuncu yapısına uygun “Artırılmış Gerçeklik” özellikleri getiriyor. Sektörün en zengin özellikli ve performanslı AG teknolojisi ile CRYENGINE ürününü desteklemek, sanal gerçeklik konusunda yaptığımız nitelikli çalışmalara, daha da ileri düzeyde bir gerçeklik deneyimi kazandıracak. Yeni nesil oyuncular da bu inanılmaz gerçeklik seviyesini deneyimleyebilecekler. Ayrıca oyun geliştiricilerinin yaratıcı ve teknik gücü; yeni ve şaşırtıcı deneyimler elde etmek için artık en iyi araca sahip olacak.”

Oyun endüstrisinin tecrübeli bireyleri tarafından kurulan PlayFusion, geliştirdiği artırılmış gerçeklik, yapay zekâ ve robot teknolojileri ile sanal ortamda çığır açan gerçekçi deneyimler sunuyor. Crytek ve PlayFusion teknolojileri bir araya gelerek IoT donanımı, bilgisayar görüşü, ses tanıma, makine öğrenimi ve derin verilerle dünyanın ilk kapsamlı karma gerçeklik platformunu oluşturuyor. PlayFusion, hızlı, verimli ve zengin özelliklere sahip platformuyla dinamizm üzerine kurulmuş mobil pazara da tamamen yeni ve çekici deneyimler sağlıyor.

PlayFusion CEO’su Mark Gerhard’ın açıklaması ise şu şekilde oldu: “Sadece modern oyun motorlarının nasıl çalıştığını tanımlayan değil, aynı zamanda gerçekçi grafikler ve gerçek zamanlı üç boyutun tartışmasız en iyisi olan CRYTEK tarafından; Geliştirilmiş Gerçeklik teknolojisi ortağı olarak seçilmemiz büyük bir onur. Bir araya getirdiğimiz teknolojileri ilerletmek ve Gelişmiş - Artırılmış Gerçeklik adına sektörde yeni standardı oluşturmak için onlarla birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” PlayFusion ve CRYTEK, önümüzdeki aylarda ortaklıkları hakkında yeni ayrıntıları ve gelişmeleri paylaşmaya devam ediyor olacak.

Basın Bülteni

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 12:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crytek, PlayFusion firması ile stratejik ortaklığını duyurdu
İlginizi Çekebilir