Crytek'ten Avni Yerli, Far Cry 3 hakkında konuştu

Mahmut Saral 13.07.2011 - 11:25
Far Cry, hala o eski Far Cry mı?
Hepimiz, Yerli Kardeşler'i yıllar önce çıkan Far Cry oyunuyla tanımıştık. Devasa haritası, aksiyon duygusu ve zamanına göre mükemmel grafikleriyle kolaylıkla dikkat çekmeyi başarmış, Half-Life 2 vs Doom 3 grafik kapışmaları sürerken, piyasayı bir anda sallamıştı.

Crytek firması, ilk oyunun ardından Ubisoft ile yollarını ayırmış ve EA ile yayıncılık anlaşması imzalayıp Crysis serisine başlamıştı. Bu süreç içinde Ubisoft da boş durmamış, Far Cry serisini devam ettirmişti. İkinci oyunda Afrika topraklarında taban tepmiştik. Açıkçası ilk oyunla kıyaslayınca, çok farklı bir deneyimdi, lakin Far Cry 3'ün bir nebze daha ilk oyunun kalitesine yaklaşabileceğini düşünüyoruz.

Crytek'ten Avni Yerli, Far Cry 3 hakkında konuştu
Peki Crytek, yani serinin asıl yaratıcısı, Far Cry 3 hakkında ne düşünüyor? Stüdyonun önemli isimlerinden Avni Yerli, yeni Far Cry hakkında biraz üzgün. Yerli, Ubisoft'un Far Cry serisini kendi çabalarıyla devam ettirmesini olumlu karşılarken, orijinal oyunun özünün artık kaybolduğunu da sözlerine ekledi.

Avni Yerli, ilk Far Cry'ı geliştirdiklerinde ekipte bulunan çalışanların % 70'inde profesyonel oyun geliştirme deneyiminin bulunmadığını, bu sebeple oyunun başarısının da kendileri için çok büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Yorumlar 38
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 17:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crytek'ten Avni Yerli, Far Cry 3 hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir