CS2 Haritası Santorini Geri Geliyor

Utku Biçer 28.12.2023 - 21:17
Cache ve Subzero haritalarının yaratıcısı FMPONE, Santorini’yi Counter-Strike 2 için Thera adında yeniden yarattı. Eski adı Santorini olarak bilenen harita, CS2 için Thera olarak adlandırıldı.

Cache ve Subzero gibi klasik maplerin arkasındaki harita yaratıcısı FMPONE, 2016’da CS:GO’da yayınlanan Santorini Operasyon haritasının yenilenmesi için kolları sıvadı. Thera adlı yeni harita eserini Counter-Strike 2 için yayınladı. 

FMPONE’un Cache haritası en ünlü haritasıdır. Henüz CS2 için tamamen yeniden yapılmamış olmasına rağmen Thera üzerinde yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Thera teknik olarak yepyeni bir harita değil, CS:Go için Operation Wildfire ile birlikte yayınlanmıştı. Yunanistan’da geçen bu güzel harita, Santorini’nin yeniden yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Bu son sürüm için Yunan adasının klasik adını kullanmak yerine Thera olarak yeniden adlandırıldığı açıklandı. 

CS2’de Thera’ya İlk Bakış

Bir tatil havası taşıyan haritanın orta kısmı aydınlık ve ferah. Kenarları ise dar boğaz noktaları ve sinsi açlarla dolu. Çok sayıda küçük sahne ve ayrıntılı dokularla birlikte süslenmiş bir harita olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı uzun süredir yapım aşamasında ilerlemiş ve bir haritanın bitmiş versiyonu olarak gibi hissettiriyor. Oyuncular haritayı denedikçe elbette potansiyel olarak bazı yinelemeler olacaktır.

CS2 Haritası Santorini Geri Geliyor

27 Aralık’ta yayınlanmış haritanın şimdiden binlerce abonesi bulunuyor. Bu sayının önümüzdeki günlerde hızla artacağından şüphemiz yok. Haritaya göz atmak için Steam Atölyesi’ne buradan abone olabilirsiniz.

Bu arada Cache haritası hala resmi olarak CS2’ye dönüş yapmadı. Valve, gelecekti içerik planları için ağzı sıkı bir tutum izliyor. Bu nedenle haritanın resmi olarak ne zaman döneceği belli değil. Train ve Cobblestone gibi diğer klasik haritalarda henüz resmi sunucularda bulunmuyor. Birçok oyuncu geri dönmesini umutla bekliyor. 

Thera artık hem sıradan hem de rekabetçi oyuncuların oynayabileceği haritalar arasında adını göstermeye başlayacak. Eğer beğenilirse ileriki dönemde aktif görev harita havuzuna da girebilir.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 03:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.01.2024 21:46
Assult gelsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2024 01:30
cs1 geri gelsin , bunu geri ceksinler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.12.2023 07:30
Fy_pool_day haritası gelsin bize asıl lazım olan o.
MK Okuru
MK Okuru 29.12.2023 16:07
poolday ve iceworld isterük :d
Kalan Karakter: 300 Gönder
CS2 Haritası Santorini Geri Geliyor
İlginizi Çekebilir